Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.
Foto: rawpixel / Unsplash

Lathundar externwebben

Lathundar för dig som är webbredaktör på svenskakyrkan.se.

Ikon som föreställer jordglob.

Logga in och skapa webbsidor

Logga in i administrationen, gör inställningar på webbplatsens startsida och skapa standardsidor, nyheter och funktionssidor. Eller se en film som introducerar nya redaktörer.

Ikon som föreställer penna och papper.

Text och layout

Text, länkar, puffar, listor, formulär, widgets, kampanjer och andra sätt att presentera innehåll.

Ikon som föreställer kamera.

Bild och media

Att jobba med bilder, panoramafiler, media och livesändningar.

Ikon som föreställer karta.

Kalender och platser

Lägg in kalenderhändelser i bokningssystemet och kyrkor och andra platser i platsadministrationen. Av platserna du lagt in kan du skapa kartor eller rundvandringar.

Ikon som föreställer mänsklig kontur.

Personal och lediga jobb

Visa vilka medarbetare ni har genom att skapa personrutor och personallistor. Annonsera om lediga tjänster på webben.

Ikon som föreställer tre prickar sammanlänkade med streck.

Sociala medier och pressmeddelanden

Visa upp innehåll från Facebook, Twitter, Instagram, bloggportalen eller RSS. Du kan också infoga ett flöde med pressmeddelanden från TT.

Webbleverans 6 december

Publicerad:

Prestandaförbättringar i fokus i årets sista webbleverans. Leveransen börjar kl 15.00 och pågår under eftermiddagen och kvällen. Under tiden är administrationen stängd.

Webbleverans 15 november

Buggfixleverans 5 oktober

Publicerad:

I morgon onsdag är det buggfixleverans kl 11.00–12.00. Under tiden är administrationen stängd.

Webbleverans 27 september

Publicerad:

Snart blir det möjligt att välja mellan flera olika sätt att presentera toppbild, rubrik och ingress på en standardsida. Håll utkik efter webbleveransen som äger rum tisdag 27 september kl. 15.00. Administrationen är stängd medan arbetet pågår.