Hemsidor

Kyrkan på nätet

Svenska kyrkan

Här nedan vill vi puffa för några sidor inom Svenska kyrkan. Dessa puffar kommer bytas ut då och då, så håll ett öga här om du vill få mer information om Svenska kyrkan.

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En man sitter i bilen med händerna knäppta på ratten.

Sök din tro

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro. För dig som vill göra andliga upptäckter och undrar över livet som kristen.

En kvinna läser hemma i soffan. På soffbordet framför henne står tända ljus och ett kors.

Tid med Gud hemma

Vill du stilla dig en stund inför Gud? Du kan be och hålla din egen andakt eller meditation där du är. Eller fira en enkel gudstjänst hemma hos dig. Via nätet kan du också ta del av gudstjänster och andakter.

Klippor i skärgården.

Familjerådgivning

Svenska kyrkans familjerådgivning är till för dig som vill ha stöd i någon av dina nära relationer. Ett samtal kan ge möjlighet till förändring och förståelse.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Andra bra sidor

Här nedan vill vi puffa för några sidor som också är bra. Dessa puffar kommer bytas ut då och då, så håll ett öga här om du vill få mer information om kristen tro.

EKHO Riks

Ekumeniska gruppen för kristna HBTQ-personer

Till hemsidan

EKHOs frögrupp i Mälardalen på Facebook

EKHOs frögrupper är ett nytt koncept för att skapa nätverk och mindre grupper inom EKHO (Ekumeniska gruppen för kristna HBTQ-personer)! Detta är frögruppen i Mälardalen. E-post: malardalen@ekho.se

Till Facebook-sidan

Sveriges kristna råd

Alla kyrkor har sin egen identitet och egna prioriteringar. Men tron kan också förena och utmana. Därför finns Sveriges kristna råd – som representerar en majoritet av Sveriges befolkning.

Till hemsidan

Låt ingen se ner på dig för att du är ung!

Ingen annan bok har påverkat oss så mycket som bibeln. I den historielöshet som sägs sprida sig i vårt land är bristen på grundläggande bibelkunskap en av beståndsdelarna. Helt enkelt därför att bibeln och kristendomen är en grundläggande del av vår historia. Den som aldrig läst bibeln saknar en förutsättning att förstå den kultur och civilisation vi lever i. Bibeln har inspirerat många konstnärer och författare. Den har påverkat vårt sätt att tänka. Den har format vårt samhälle. Men genom alla tider har människor gjort samma upptäckt: dessa urgamla texter berör mig, de handlar om mitt liv, mina tankar, mina problem. Här finns alla de stora existentiella frågorna om identitet, mognad, relationer, liv och död. Och naturligtvis de alltid närvarande frågorna: Vem är Gud? Och vad har han med mig att göra? Bibeln berör alla, och ibland hittar en och annan också svar i bibeln. Så har det varit i flera tusen år, och så kommer det också att vara i framtiden.

Läs Bibeln här

Kyrkans tidning

Kyrkans Tidning är en redaktionellt fristående tidning med Svenska kyrkan och kyrkliga frågor som största bevakningsområden. Tidningen ges ut av Verbum AB, en del av Berling Media AB. Papperstidningen kommer ut på torsdagar med 46 nummer per år och en räckvidd på 111 000 läsare. Papperstidningen finns att läsa på Kristinagården. Du kan även prenumerera på Kyrkanstidning.se som uppdateras varje vardag med det senaste.

Till hemsidan