Foto: Lisa Lindh

Kungsbacka-Hanhals församling

Välkommen till Kungsbacka-Hanhals församling! Nära Gud - nära livet.

Öppen kyrka - välkommen in i värmen.

Här kan du få titta runt i kyrkan, sitta ned en stund, be en bön och tända ljus. Tack för att du visar hänsyn och respekterar maxantalet på åtta personer samtidigt inne i kyrkan.

Vardagar mellan 10:00-14:00 är Kungsbacka kyrka öppen.

Öppen kyrka - Kungsbacka kyrka

Vardagar mellan 10:00-14:00 är Kungsbacka kyrka öppen.

Hanhals kyrka är öppen tisdagar 11:00-16:00.

Öppen kyrka - Hanhals kyrka

Hanhals kyrka är öppen tisdagar 11:00-16:00.

S:ta Gertruds kyrka är öppen tisdagar 10:00-12:00.

Öppen kyrka - S:ta Gertruds kyrka

S:ta Gertruds kyrka är öppen tisdagar 10:00-12:00.

Vi sänder gudstjänster live på Youtube

Under rådande omständigheter kan vi inte fira gudstjänst tillsammans på plats i kyrkan. Istället kan du delta digitalt. Tillsvidare sänder vi söndagarnas gudstjänster från Kungsbacka kyrka 11:00 på Youtube. Det går också bra att titta i efterhand. Inget konto behövs för att öppna länken. Väl mött i gudstjänsten!

Klicka här för att komma till de livesända gudstjänsterna.

Skrivelse från kyrkorådet om coronapandemin

Livets högtider:

Stöd och omsorg:

Information från Kyrkogårdsförvaltningen:

Miljö och hållbarhet:

Tankar inför helgen och poddar:

I Bibelstudiepodden läser och samtalar vi om Bibeln. Podden leds av mig, Fredrik Borglin, vikarierande präst i Kungsbacka-Hanhals församling. I varje avsnitt läser vi ett kapitel ur Johannesevangeliet, och i varje avsnitt finns en gäst med i samtalet. Välkommen att dyka ner i Bibeln tillsammans med mig och mina gäster.

Bibelstudiepodden

Vad är en psalm egentligen?

Psalmpodden

Vad är en psalm egentligen? Markus och Victor, tillsammans med gäster, spelar psalmer såsom de själva hör eller önskar höra dem. Ibland blir det som ett ledmotiv för en westernfilm, ibland som en dalakoral, kanske till och med som en syntdoftande ”Forever Young-slagdänga”. Ibland kanske det låter precis som man förväntar sig. De pratar om musiken som många gånger fungerar som livets soundtrack.

Flicka med munskydd vilar huvudet i handen.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Livet är full av mellanrum där det mesta verkar fortsätta som vanligt. Men för den som befinner sig i mellanrummet så har allting på något sätt stannat upp." Läs tankar inför helgen av prästen Charlotte.

Flicka håller i sin mobil och bibel.

Digital pilgrimsvandring

Telefonen bär vi alltid med oss. Har du tänkt på att den kan vara din bönbok?

Vardagsropodden nr 203 "Jag ropar högt till Gud" - Andakt och sång av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

Vardagsro-podden

Bönepodden

Slappna av och ta en paus i stressen runt omkring dig. Lyssna till Bönepodden och få tid för dig själv och din egen reflektion. Avsnittens innehåll kopplas oftast till veckans tema som finns i våra gudstjänster. Du behöver inte ha någon förkunskap för att lyssna till podden, men den kan ge en extra dimension om du till exempel besöker en helggudstjänst.

Appar, tidningen Kyrkfönstret och sociala medier

Kyrkor och kapell: