Kungsbacka-Hanhals församling

Välkommen till Kungsbacka-Hanhals församling! Nära Gud - nära livet.

Tisdagar 11:00 bjuder vi på elvakaffe i trädgården utanför S:ta Gertruds kyrka. Kom och drick en kopp tillsammans med oss ute i friska luften. Självklart respekterar vi myndigheternas rekommendationer och sprider ut oss och håller avstånd till varandra. Välkommen!

Elvakaffe i trädgården vid S:ta Gertruds kyrka

Torsdagar 11:00 bjuder vi på elvakaffe i trädgården utanför
Hanhals församlingshem. Kom och drick en kopp tillsammans

Elvakaffe i trädgården vid Hanhals församlingshem

Torsdagar 11:00 bjuder vi på elvakaffe i trädgården utanför Hanhals församlingshem. Kom och drick en kopp tillsammans med oss ute i friska luften. Självklart respekterar vi myndigheternas rekommendationer och sprider ut oss och håller avstånd till varandra. Välkommen!

Påsarna innehåller lite smått och gott och det finns något för alla!

Till dig! ❤️

Nu när vi inte kan träffas som vi brukar, och många av oss börjar bli rastlösa och kanske har det lite tråkigt hemma, vill vi pigga upp med en pysselpåse. Påsarna innehåller lite smått och gott och det finns något för alla! Välkommen att hämta din påse på fredagar mellan 11:00 och 12:00 utanför Församlingshemmet Skansen (OBS! ej fredag 22 maj) . Tag gärna med en påse till en vän som behöver lite uppmuntran.❣️

Vi sänder gudstjänster live

Välkommen till Kungsbacka-Hanhals Facebooksida där vi sänder gudstjänster live. Du hittar de gudstjänster som sänds digitalt genom att titta i kalendern här på hemsidan. Det krävs inget Facebook-konto för att öppna länken. På sidan scrollar du ned tills du ser filmen i flödet. Väl mött i gudstjänsten!

Klicka här för att komma till Kungsbacka-Hanhals församlings Facebooksida.
Kyrkan är öppen vardagar 10:00-14:00, för ljuständning och bön och 12:00 är det lunchbön för den som vill. Välkommen in!

Kungsbacka kyrka håller öppet

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer gällande coronaviruset. Som en följd av detta ställer vi om verksamheten. Gudstjänsterna sänds digitalt på Facebook eller hemsidan.

Aktuellt om coronaviruset

viktigt om folksamlingar - förbud på fler än 50 personer

Församlingen följer myndigheternas regler och förbud. Det är just nu inte tillåtet att vistas mer än 50 personer samtidigt i våra lokaler och kyrkor. Vi säkerställer att dessa bestämmelser följs i alla församlingens lokaler. Detta gäller alla former av gudstjänster och övrig verksamhet.

Det är en stor omställning för dig som ska hålla dig hemma på grund av coronavirusets snabba spridning. Isoleringen i hemmet kan i längden upplevas som mycket påfrestande. Här kommer lite tips på saker man kan göra.

Tips och råd till dig som ska hålla dig hemma

Hanhals kyrka

Ord som ger tröst och hopp

Denna dag ett liv. En dag i taget. Ett ögonblick, ett andetag. Framför allt i perioder av kaos och otrygghet är det livsviktigt att koncentrera sin uppmärksamhet och livsvilja till den dag som är. Att låta blicken vila på de ljuspunkter som finns. Att inte älta hur allt borde ha varit, inte gräma sig – utan söka sinnesro i det som är. Text: Margareta Melin

Gudstjänster och aktiviteter:

Verksamheter för dig:

VERKSAMHETerna ställer om

Församlingen följer myndigheternas råd och föreskrifter och ställer om verksamheterna för att hindra smittspridningen av coronaviruset och för att skydda riskgrupperna. Nu när våren är här och vädret tillåter kan vissa verksamheter flytta ut i friska luften eller träffas i liten grupp. I kalendern hittar du de verksamheter som är igång.

För säkerhets skull och med omtanke om varandra:

• stannar vi hemma vid minsta tecken på sjukdomssymptom
  • sprider vi ut oss i kyrkan/lokalen och respekterar avståndet
  • undviker vi kroppskontakt

Livets högtider:

Stöd och omsorg:

Information från Kyrkogårdsförvaltningen:

Tankar inför helgen och poddar:

Appar, tidningen Kyrkfönstret och sociala medier

Kyrkor och kapell: