Foto: Lisa Lindh

Kungsbacka-Hanhals församling

Välkommen till Kungsbacka-Hanhals församling! Nära Gud - nära livet.

Bibelsamtal

I Kungsbacka kyrka, onsdagar 13:00, med start 17/11. Inga förkunskaper krävs, vi pratar om livet utifrån söndagens bibeltext.

Temakvällar på Spira

Temakvällar med inspirerande, existentiella föredrag och fika utvalda onsdagar efter veckomässan i Kungsbacka kyrka. Välkommen till Mötesplats Spira.

Skapardagar

Välkomna till höstens skapardagar! Tre eftermiddagar fyllda av pyssel och kreativitet. Nästa tillfälle är den 8 december i Hanhals församlingshem.

Förmiddagskaffe

Vi möts och umgås kring kaffebordet. Det finns kaffe/the och tilltugg att köpa. Överskottet går till välgörande ändamål. Torsdagar 10:00-12:00 med start 16 september i S:ta Gertruds kyrka. Därefter är det förmiddagskaffe jämna veckor i Hanhals församlingshem och ojämna veckor i S:ta Gertruds kyrka. Välkommen!

Mötesplats Spira

Spira är en plats för möten, gemenskap och omsorg. Här vill vi att människor ska känna sig välkomna och välkomna andra. Här kan man sätta sig ner en stund, ta en paus i vardagen, och samtala över en kopp. Här finns alltid någon att prata med, och du är alltid välkommen hit.

Livet och sorgen

En samtalsgrupp för dig som förlorat någon nära.

Vandring med Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett vackert armband – och ett radband med en pärla för varje tillfälle. Vill du veta mer om livets pärlor och vad de kan betyda för dig och ditt liv? Nu kan du i lugn och ro bekanta dig med pärlorna vid olika stationer i Kungsbacka kyrka. Varje pärla har också sin egen sida med beskrivning, inspelade reflektioner och musik av församlingens körer. Välkommen att göra en vandring med Frälsarkransen – i Kungsbacka kyrka eller direkt här på hemsidan.

Livets högtider:

Stöd och omsorg:

Information från Kyrkogårdsförvaltningen:

Miljö och hållbarhet:

Tankar inför helgen och poddar:

Bibelstudiepodden

I Bibelstudiepodden läser och samtalar vi om Bibeln. Podden leds av mig, Fredrik Borglin, vikarierande präst i Kungsbacka-Hanhals församling. I varje avsnitt läser vi ett kapitel ur Bibeln, och i varje avsnitt finns en gäst med i samtalet. Välkommen att dyka ner i Bibeln tillsammans med mig och mina gäster.

Psalmpodden

Vad är en psalm egentligen? Markus och Victor, tillsammans med gäster, spelar psalmer såsom de själva hör eller önskar höra dem. Ibland blir det som ett ledmotiv för en westernfilm, ibland som en dalakoral, kanske till och med som en syntdoftande ”Forever Young-slagdänga”. Ibland kanske det låter precis som man förväntar sig. De pratar om musiken som många gånger fungerar som livets soundtrack.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Och om någon frågar dig vad du gör ska du svara: Herren behöver mig, och han ska aldrig lämna mig. ”Se, din konung kommer till dig.” Vill du vara hans åsna? Läs bloggtexten skriven av prästen Catharina Carlsson.

Flicka håller i sin mobil och bibel.

Digital pilgrimsvandring

Telefonen bär vi alltid med oss. Har du tänkt på att den kan vara din bönbok?

Vardagsro-podden

Vardagsropodden nr 232 ”Utanför din dörr” - 10 minuter andakt med nyskriven sång av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

Bönepodden

Slappna av och ta en paus i stressen runt omkring dig. Lyssna till Bönepodden och få tid för dig själv och din egen reflektion. Avsnittens innehåll kopplas oftast till veckans tema som finns i våra gudstjänster. Du behöver inte ha någon förkunskap för att lyssna till podden, men den kan ge en extra dimension om du till exempel besöker en helggudstjänst.

Appar, tidningen Kyrkfönstret och sociala medier

Kyrkor och kapell: