Goda Grannar

Rådgivning, samhällsinformation och språkundervisning för nyanlända.

Goda Grannar

Vi har en gemensam övertygelse om att vi oavsett religion eller etnicitet kan hjälpa varandra, lära av varandra och lita på varandra. Vi respekterar våra olikheter och välkomnar varandra att berika våra kulturer med erfarenheter och kunskaper.

Vi tror att vårt samarbete kan bidra till en fredligare värld och ett öppnare samhälle. Vi vill vara goda grannar.

Goda grannar är ett samarbete mellan några församlingar inom Svenska kyrkan, Stockholms moské och biståndsorganisationen Islamic Relief. Vi startade som Flyktinghjälpen Katarina 2015.

Läs mer på goda-grannar.se.

Mellan 10-25 personer kommer till språkcaféer varje kväll. Träffarna erbjuds vid sex olika tillfällen i veckan. Över 60 kompisfamiljer har matchats ihop på Södermalm.

Språkcafé – ett sätt att mötas
Språkträning för nyanlända som vill träna på sin svenska under lätta och trevliga former. Våra ”språkvolontärer” finns på plats för att praktisera, umgås och samtala. Tid: Tis, ons och tor. 17.00-19.00 Plats: Östgötagatan 15A.

Få hjälp och råd
Vi erbjuder vägledning i praktiska frågor, juridik, hjälp att skriva CV med mera.
Tid: Tis, ons och tor. 13.30-15.30. Plats: Östgötagatan 15A.

På torsdagkvällar finns Goda grannar även på Kadettgatan 2 med rådgivning och språkcafé i samarbete med Stockholms stad.

Att vara en god granne
Vill du träffa och umgås med en nyanländ familj ett par timmar per månad?
Då kan du länkas ihop och lära känna en granne!

VILL DU VARA MED?
Kontakta Fredrika Gårdfeldt, fredrika.gardfeldt@svenskakyrkan.se