Goda Grannar

Rådgivning, samhällsinformation och språkundervisning för nyanlända.

Goda Grannar

Goda Grannar på Södermalm är ett religionssamarbete, interreligiös praktik för fred, mellan Katarina församling, Stockholms moské och biståndsorganisationen Islamic Relief. Goda Grannar samordnar volontärer till stöd för nyanlända och asylsökande. Vi bedriver rådgivning, språkcafé m.m.

Vi har en gemensam övertygelse om att vi oavsett religion eller etnicitet kan hjälpa varandra, lära av varandra och lita på varandra. Vi respekterar våra olikheter och välkomnar varandra att berika våra kulturer med erfarenheter och kunskaper. Tillsammans skapar vi ett fredligare, mänskligare och mer inkluderande samhälle!

På grund av rådande restriktioner är volontärverksamheten till stor del på paus men du kan ändå få rådgivning av Goda Grannar genom att förboka ett möte hos:

Jalal (arabiska och tigrinja) tel. 0733-758472
Adda (arabiska och franska) tel. 0733-758488

Följ gärna Goda Grannar på vår Facebook-sida för ytterligare information: facebook.com/godagrannarsodermalm

Övriga frågor och kontakt: Fredrika Gårdfeldt, präst i Katarina församling  fredrika.gardfeldt@svenskakyrkan.se