Goda Grannar

Rådgivning, samhällsinformation och språkundervisning för nyanlända.

Goda Grannar

Goda Grannar på Södermalm är ett religionssamarbete, interreligiös praktik för fred, mellan Katarina församling, Stockholms moské och biståndsorganisationen Islamic Relief. Goda Grannar samordnar volontärer till stöd för nyanlända och asylsökande. Vi bedriver rådgivning, språkcafé, babyrytmik Smågrannarna m.m.

Vi har en gemensam övertygelse om att vi oavsett religion eller etnicitet kan hjälpa varandra, lära av varandra och lita på varandra. Vi respekterar våra olikheter och välkomnar varandra att berika våra kulturer med erfarenheter och kunskaper. Tillsammans skapar vi ett fredligare, mänskligare och mer inkluderande samhälle!

Goda Grannars Rådgivning för nyanlända och asylsökande har öppet tisdagar och torsdagar kl. 13-16:00 i Mötesplats och Café Medkänsla, Kapellgränd 10, Stockholm. Det går bra att komma oanmäld men du kan också förboka ett möte hos:

Jalal (arabiska och tigrinja) tel. 0733-758472
Adda (arabiska och franska) tel. 0733-758488

Hösten 2021 öppnar Goda Grannar babyrytmikgruppen Smågrannarna i Allhelgonakyrkan, Helgalunden 9, Stockholm. Mer information kommer!

Följ gärna Goda Grannar på vår Facebook-sida för ytterligare information: facebook.com/godagrannarsodermalm

Övriga frågor och kontakt: Fredrika Gårdfeldt, präst i Katarina församling  fredrika.gardfeldt@svenskakyrkan.se