Katastrofinsatser

Stöd människor på flykt i Irak

Inbördeskriget i Irak innebär att över 3 miljoner människor är på flykt i sitt eget land. Sedan offensiven i Mosul inleddes har ytterligare nya flyktingläger vuxit fram. Svenska kyrkans lokala partners inom ACT-alliansen bistår med nödinsatser. Akuta behov är tält, madrasser, vatten, filtar och andra förnödenheter. Din gåva behövs!

Människor på flykt i Irak - K229

Kriget i Irak har kraftigt försvagat landets ekonomi. Många människor saknar inkomst och tillgång till det mest basala – över 10 miljoner irakier är i behov av humanitärt stöd. Svenska kyrkan stöder sedan 2014 lokala partners arbete för internflyktingar i Irak.

Sedan den militära operationen för att frita Mosul inleddes hösten 2016 har flera nya läger har växt fram. En del av dem som flyr kommer till lägret Nargizlia, strax norr om Mosul. Se en film från det arbete Svenska kyrkan stöder där!

Sedan offensiven mot Mosul inleddes har över en halv miljon människor flytt den belägrade staden. Behovet är enorma och din gåva behövs!

Det här går din gåva till:

• Matpaket.
  • Rent vatten och sanitära toaletter.
  • Hygienpaket.
  • Utbildning.
  • Psykosocialt stöd..
  • Försörjningsstöd.

Svenska kyrkans internationella arbete i Irak

Ge till människor på flykt i irak - K229

Ge direkt via sms
Sms:a IRAK till 72905 så ger du 100kr.

Swisha valfritt belopp till 9001223
Ange K229 i meddelandefältet