Foto: Elin Wester

Konfirmation

Vem är jag? Vad är viktigt, på riktigt? Vad innebär det att tro? Under konfirmationstiden får du fundera kring livet, Gud, dig själv och världen - på egen hand och tillsammans med andra. I skratt och med allvar, på läger och hemma.

Inbjudan till konfirmation i Svenska kyrkan Huskvarna

På våren/försommaren det år du fyller 14 år får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan Huskvarna. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Du kan döpas under konfirmandtiden.

Du får prata om det som är viktigt för just dig

Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

När vi ses på konfirmationsträffar eller åker på läger pratar vi om olika frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta hittar vi på olika aktiviteter tillsammans. Du får också vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur kristen tro hänger ihop med vårt liv här idag.

Vi som jobbar med konfirmation är präst, pedagoger och assistenter. Du får också träffa unga ledare som har varit konfirmander ett tidigare år och efter det gått en ledarutbildning.

Om jag har särskilda behov?

För oss är det viktigt att alla har en bra och rolig konfirmationstid. Hör gärna av dig till någon av ledarna om du har särskilda behov, frågor eller funderingar så hittar vi tillsammans lösningar för att konfirmationstiden ska fungera för dig!

Nya kompisar och minnen för livet

Gemenskapen med gamla och nya kompisar är en viktig del av konfirmationstiden. Om du väljer att konfirmeras hoppas vi att du efteråt ska känna att du har haft en jätterolig tid och fått många roliga minnen att bära med dig.

Du kanske redan tror, tvekar eller helt enkelt bara är nyfiken - välkommen precis som du är!

Vägen till konfirmation - så här gör du!

1. Anmäl dig
Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret här på webben. Du hittar anmälningsformuläret under aktuell konfirmandgrupp.

2. Du får ett välkomstbrev hem med posten
Några veckor före att konfirmationsundervisningen startar får du en inbjudan hem med posten. Här står bland annat tid och plats för er första träff och kontaktuppgifter till konfirmandledarna om du har några frågor eller funderingar.

3. Konfirmationstiden startar
Nu väntar en rolig tid som kan ge minnen för livet.

Konfirmationsgrupper 2024-2025

Sommarkonfa

Sommarkonfan är ett lägerfritt alternativ och passar dig som har mycket i skolan och på fritiden, men ändå vill konfirmera dig. Konfirmation i Hakarps kyrka i augusti 2025.

Tisdagskonfa

Vi träffas varannan tisdag kl. 16.00-18.30 (med drop-in efter skolan från kl. 15) i Huskvarna församlingsgård.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.