Vigsel

För många känns kyrkan som en självklar plats för vigsel. Där får man inför Gud, släkt och vänner säga ja till varandra och få välsignelse över kärleken och livet tillsammans.

Kontakta expeditionen för att boka tid. Boka tid för vigseln i god tid, särskilt om ni vill ha den i en populär kyrka.

Prästen tar sedan kontakt med er för ett vigselsamtal för att planera gudstjänsten tillsammans.
Rådgör gärna också med våra musiker inför vigseln.

Innan ni kan vigas måste du och din partner ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Hindersprövning innebär att Skatteverket undersöker om det finns något lagligt hinder för att ni gifter er. De intyg ni får av Skatteverket när hindersprövningen är klar kallas "Intyg hindersprövning" och "Intyg vigsel" och gäller i fyra månader. Ta med intygen till vigselsamtalet alt. skicka dem till berörd präst.

Läs mer om hindersprövning

Våra vigseltider är:
Lördagar kl 15.00 och kl 17.00.

Vill ni ha vigsel på annan plats än i kyrkan, eller i kyrkan med egen präst, är det
kl 17.00 som gäller. Vigsel är gratis för Svenska kyrkans medlemmar och kan i princip äga rum var som helst.

Vill ni hyra något av våra församlingshem för bröllopsfest finns S:ta Annasalen vid Rängs kyrka och Linnésalen i Kyrkans hus vid Stora Hammars kyrka. Vill ni hyra församlingshemmet bokar ni det i samband med bokning av vigseln.
S:ta Annasalen är utrustad för och rymmer cirka 45 personer och Linnésalen cirka 90-100 personer.

Hyra av sal/salar
Att hyra sal i samband med kyrklig handling kostar inte något.
En depositionsavgift på 1500 kronor skall dock erläggas när nyckeln hämtas på expeditionen. Summan återbetalas vid återlämnande av nyckeln.

För mer information och bokning var vänlig kontakta expeditionen.

Våra kyrkor