Vigsel

”Jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt." Ett viljestarkt löfte.

Det finns en anledning till att löftet i vigselakten låter så här: ”Jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt.”

Löftena säger inget om att ”leva lyckliga i alla våra dagar”. Utan det talar om viljan, en uppriktig önskan, att dela hela livet med varandra vad det än bjuder. Det paret lovar är äktenskapets fundament att ta hand om varandra. Det kan kännas stort. Allvarligt.

Men i vigselakten finns också ett löfte från Gud. De nygifta är inte ensamma på den resa som började när de förstod att de älskade varandra. Gud vill bära, hjälpa och stötta i livets alla skeenden, som en påminnelse om närvaron av den kärlek som aldrig dör.

Brudkrona

Hässelby Villastads Kyrka