Välkommen till Gränge-Säfsnäs församling

Kontakt

Välkommen till Gränge-Säfsnäs församling Besöksadress: Gamla vägen 38, 77013 Grangärde Telefon: +46(240)79600 E-post till Välkommen till Gränge-Säfsnäs församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bakarstugan i Säfsnäs

Våfflor serveras i Bakarstugan fredagar v. 29 -33 kl. 12-16

Bakarstugan ligger i anslutning till prästgården i Säfsbyn och är ett uppskattat turistmål.
Hårt och mjukt tunnbröd bakas i den vedeldade stenhällsugnen och säljs vid öppna evenemang.

Under Säfsenveckan i juli bakas det i Bakarstugan. Hårt bröd bakas till försäljning och det är det öppet för allmänheten att prova på bakning och ta en fika.
I juli och augusti bjuds det kaffe och våfflor i Bakarstugan.
I december bakas det bröd för försäljning på julmarknaden.

Säfsnäs Bakarstugeförening bildades 2001 och har idag ca 30 medlemmar. Medlemmarna deltar regelbundet i kurser och aktiviteter arrangerade av projekt Bröd i Bergslagen.
Medlemmar får låna stugan gratis för att baka. Övriga som är intresserade av bakning får gärna hyra stugan. Kontakta oss gärna.
Vi ordnar även bakaraktiviteter för konferensgäster på Säfsen Resort.