Livets stora händelser

Svenska kyrkan i Gränge – Säfsnäs församling finns till för dig i livets olika skeden. Händelser som påverkar våra liv på ett eller annat sätt. Det kan vara när ett barn föds till världen, när du eller någon i din närhet vill visa världen sin kärlek till en annan människa genom att gifta sig eller när någon i din närhet dör. Vi i Svenska kyrkan vill finnas till för dig i livets alla olika skeden, oavsett om de präglas av glädje eller sorg.

DOP

Dopet är en rit som har betydelse under hela människans livsvandring. Dopet ger ett sammanhang, en tillhörighet till familj, släkt samt tradition samtidigt som det är ett sätt att säga tack för livet.

Bröllop

Vigsel är en fest, ett minne för hela livet. Som vigselpar har ni säkert en bild av hur ni vill att er vigselceremoni ska vara. Här kan ni läsa om vad det är som är möjligt för att det ska bli en dag att minnas.

Begravning

Att mista en anhörig är svårt och sorgen och vilsenheten kan vara stor. Vi inom Svenska kyrkan är vana att finnas till hands även i svåra situationer och du är alltid välkommen till oss med dina frågor och funderingar kring död och begravning.