Fredag 20 maj

"Sinnlighet och Luther" med Elisabeth Gerle lotsar oss genom förmiddagen, från klockan 9 till 12. Därefter står seminarievalen mellan:

Den sinnliga Luther (J)
13.30 - 15.00
Elisabeth Gerle fortsätter att dela med sig utifrån sin bok "Sinnlighetens närvaro". Vi får lära känna en annan sida av Luther än den vi möter i media och i olika fördomar omkring vår reformator. Vad kan den sinnliga Luther betyda för vår kyrka?
Detta seminarium vill vara en start för din församlings förberedelse inför Lutherjubileet 2017.

Tala film – tala liv (K)
13.30 - 15.00
Metoden Tala film –tala liv främjar ett fördjupat samtal, där var och en delar med sig av de känslor och tankar som filmen väcker. Med filmen som utgångspunkt blir det samtal om livsfrågor snarare än att recensera film utifrån om den är bra eller dålig.
Ett seminarium med Annika Broman, Sensus Västra Sverige.

Från befrielseteologins grund - till att göra teologi i Mellanöstern (L)
13.30 - 15.00
Ytterligare en chans att möta Kerstin och Rolf Pearson i en repris av torsdagens seminarium om att vara Svenska Kyrkans utsända i Mellanöstern.

Bibliska personer (M)
13.30 - 15.00
Möten mellan bibliska personer och oss själva. Vi delar livserfarenheter med Hagar, Josef och Lydia. Möten uppstår som lämnar spår som aldrig suddas ut.
Ett seminarium med Karin Härjegård, komminister i Svenska kyrkan i Åre och författare, bland annat till boken "Du ritar i sanden"..

EU som stöd och resurs för församlingen (N)
13.30 - 15.00
Det finns så många goda idéer inom församlingar om insatser på områden som äldreomsorg, kulturarv och integration samt inte minst när det gäller EU-migranter och flyktingar. På vilket sätt kan EU ge stöd till dessa insatser. Hur kan Ekumeniska EU-kontoret bäst utnyttjas? Verksamhetschefen Suzanne Jenner lotsar oss rätt.

Måla akvarell - vi upprepar förra årets succé (O)
13.30 - 17.00
Kom och lär dig måla akvarell under bildläraren Inger Jonassons ledning. Lär dig grunderna i akvarellmålning. Inger Jonasson har varit utsänd av Svenska kyrkan och arbetat vid DIYAR i Betlehem i drygt åtta år.
DIYAR betyder hem i plural och är Lutherska kyrkans institutioner i Betlehem. En av dem är DAK, Dar al Kalimas konsthögskola, där Inger varit bildlärare. All utrustning finns på plats.