Årets förnyare i Svenska kyrkan

Teologi lockar till samtal och reflektion. I sina bästa stunder är det en hisnande resa som vi gör tillsammans. Intresset vittnar om att det finns en längtan efter teologi långt utanför prästernas led.

Därför har Kyrkans Tidning, tillsammans med Gotlands kyrkvecka och Visby domkyrkoförsamling, instiftat ett pris, Årets förnyare i Svenska kyrkan, som delades ut för första gången i 2010.

Vi vill lyfta fram teologi och kyrkoliv som inspirerar andra och ingjuter nytt hopp
Priset på 15 000 kr utdelas årligen till en person eller grupp som verkat för en gränsöverskridande och framåtvänd kyrka. Årets förnyare i Svenska kyrkan visar att teologi är en skapande verksamhet – något man gör tillsammans. Priset vill lyfta fram teologi och kyrkoliv som inspirerar andra och gjuter nytt hopp i Svenska kyrkan.

Nomineringen är öppen för alla. Du kan nominera en person eller en grupp som du anser är förtjänt av priset.

Maila din nominering till aretsfornyare@kyrkanstidning.se
eller skicka ett brev till Årets förnyare, Kyrkans Tidning, att. Gudrun Råssjö
Box 22 543, 104 22 Stockholm.