ungresurs.nu i Göteborgs stift

ungresurs.nu genomförs som en folkhögskolekurs i samverkan mellan Göteborgs stift, Helsjöns folkhögskola och Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift.

Praktikåret ungresurs.nu har funnits i sin nuvarande form sedan 2013, men är resultatet av en 50-årig historia av volontärprogram i Svenska kyrkans församlingar. De senaste sju åren har arbetet bedrivits från Göteborg, och det är fortfarande Göteborgs stift som har flest praktikförsamlingar. Övriga stift som finns med i ungresurs.nu detta år är Skara stift, Strängnäs stift och Berlin-Brandenburg, som är Göteborgs stifts vänstift.

I praktikåret 2019/2020 deltar 22 ungdomar mellan 18 och 25 år i programmet. De är placerade i:

• Askims församling, Göteborgs stift
  • Tölö församling, Göteborgs stift
  • Älvsborgs församling, Göteborgs stift
  • Älvsåker församling, Göteborgs stift

Prakikanterna har även möjlighet till bibelfördjupning och andlig utveckling, exempelvis via Göteborgs stifts bibelskola ”Möte med Matteus”. Det ingår även att ha kontinuerliga samtal med handledare samt att få praktikplatsbesök av stiftskontakt.