Foto: Jenny Sigeman /Ikon

Vigsel

Bröllop är en högtid där kärleken firas. En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst där evig kärlek utlovas mellan paret.

Boka tid och plats för vigsel

Du kan boka vigsel via
Intresseanmälan: Fyll i formuläret så kontaktar vi dig
Telefon: 054-875500
E-post: forshaga-munkfors.forsamling@svenskakyrkan.se
Besök: Församlingsexpeditionen, Skivedsleden 15, Forshaga

Klicka här för öppettider till församlingsexpeditionen

Vigselakten är i första hand en gudstjänst, oftast hållen i någon av våra kyrkor. I centrum av gudstjänsten står löftena om trohet och kärlek. Dessa löften sägs inför vittnen eller en församling och bekräftas genom ringväxlingen och tillkännagivandet. Detta betyder att vigselakten är en personlig händelse för berörda parter samtidigt som det är en gudstjänst öppen för alla. 

Boka vigsel

Vänligen kontakta församlingsexpeditionen för att boka vigsel i Forshaga-Munkfors församling. Ett tips är att vara ute i god tid med din bokning, eftersom vi har fasta förrättningstider under helgerna. För att vigas i Svenska kyrkan krävs det att en av er är medlem i kyrkan. När vigseln är bokad informeras prästen om detta och hen kommer kontakta er för att boka in ett vigselsamtal. 

Vigselsamtal med prästen

Inför vigseln kommer ni att ha ett vigselsamtal tillsammans med prästen. Under samtalet planerar ni vigseln: vilka texter som ska läsas, hur löftena ska låta, vem som gör vad och när. För prästen blir samtalet dessutom ett sätt att lära känna er, och en bra grund för hens vigseltal till er. Samtalet kan ni ha i kyrkan eller hemma hos er. 

Många par sätter sin egen prägel på vigseln genom att välja psalmer, musik och texter. Här kan ni läsa om en vigselgudstjänst brukar gå till samt få inspiration till musik.

Ni behöver ett intyg om hindersprövning från Skatteverket

I god tid före vigseln behöver ni beställa ett intyg om hindersprövning från Skatteverket. Intyget gäller i fyra månader. Syftet med intyget är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er, till exempel att någon av er är under 18 år.

Besök kyrkorna

Församlingen har fem vackra kyrkor. Vi ser fram emot ditt besök!

Välkommen som medlem

Välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap, en mötesplats för alla människor i livets olika faser och situationer. I Svenska kyrkan finns det rum för alla.