Konfirmand

Information om konfirmationen för dig som är eller vill bli konfirmand.

Hej blivande konfirmand 2022/2023!

För dig som är född 2008 eller tidigare och är bosatt i eller runt Forshaga, Deje eller Munkfors erbjuder vi en gemensam grupp där vi lär känna varandra och kyrkan.

På våra träffar kommer vi att samtala kring livet, lära oss om kyrkan och kristendomen, leka, skapa i olika material, fika och umgås.

Under höstterminen och vårterminen har vi några träffar inför sommarlägret. Sedan möts vi dagtid måndagar till torsdagar v. 24–26, i början av sommarlovet. Den sista veckan kommer vi att åka på läger med övernattning, alternativ finns för dig som inte vill övernatta.

Det är du som konfirmand som är i fokus, och vi formar konfirmandtiden och träffarna utifrån dina behov och önskningar.

• Konfirmationen kostar ingenting – kyrkan står för all mat och material under träffarna.

• Kyrkan erbjuder fri transport från huvudorterna till träffarna.

• Du behöver inte vara döpt eller aktiv i Svenska kyrkan för att kunna delta vid undervisningen.

Kom som du är och få ett minne för livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar!

Anmälan till konfirmationen är öppen 1 augusti-30 september.

Vi har ett begränsat antal platser. Mer information skickas hem till dig efter att anmälningstiden har gått ut.

Informationsträff

Onsdagen 28 september kl.19.00 har vi en informationsträff. Där du tillsammans med dina föräldrar får möta oss som arbetar med konfirmanderna och höra mer om upplägget. För att delta i träffen – skicka ett sms senast 23 september till Helena Andersson, 076-816 16 67, så återkommer hon med bekräftelse och information om plats.

OBS! Du blir inte anmäld till konfirmationsgruppen genom att delta på informationsträffen.

Frågor?

Vid frågor och anmälan vänligen kontakta:
Lotta Czaika Okkonen, 054-87 55 16
Helena Andersson, 054-87 55 31

DATUM OCH TIDER 2021/2022:

Sommarlovsträffar: Måndag–torsdag, 13–30 juni 2022 Sista veckan möjlighet till övernattning.

Konfirmation: Konfirmationen kommer att ske den första hel­gen i juli 2022, du kommer själv att få påverka vilken av församlingens kyrkor du vill bli konfirmerad i.

Information och aktuella datum och tider för konfaträffarna hittar ni i pdf:en som kan laddas ner här: Brev till konfirmandföräldrar

ATT VARA KONFIRMAND

Alla människor har frågor och funderingar, men kanske speciellt du som är ung. Det kan vara svåra tankar kring kärlek och död, vardagliga grubblerier eller stora, förväntansfulla drömmar inför framtiden. Men trots att alla går runt och funderar är det ibland lätt att känna sig ensam om sina tankar. Är det bara jag i hela världen som tänker så här? Ligger någon annan vaken just nu och frågar sig samma sak? Oroar sig andra i min ålder för det här?

Du är inte ensam om att fundera över livet.

Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan, vilket är ungefär 1 av 3. För många blir konfirmationen en chans att utforska både sig själv och andra, att få testa sina åsikter och värderingar. Som konfirmand får du diskutera livets små och stora frågor tillsammans med både jämnåriga och äldre. För att du ska kunna lära känna dig själv, varför du tänker och handlar som du gör, och även förstå hur andra resonerar. Konfirmation är en upptäcktsresa som vi gör tillsammans.

Vad är konfirmation egentligen?

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig. Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring med ”kristna ögon”. Vad tror du att du skulle se? Skulle du upptäcka något nytt omkring dig? Kanske inuti dig? Se gamla grejer på ett nytt sätt? Många blir förvånade.

Att vara konfirmand i Forshaga-Munkfors församling.

Vill du träffa nya människor, testa på att göra olika värderingsövningar och upplevelsevandringar, fika och äta gott, gå på gudstjänster, se på film, leka lekar och få skapa i olika material?

Under din konfirmationstid tar vi upp frågor som rör livet, döden, kärlek, relationer, vänskap, om Gud finns och om Gud kan spela någon roll i ditt liv, vad bön är, hur det går till på en begravning, ett dop eller en vanlig gudstjänst? Under konfirmationstiden kommer vi också att prata om de frågor som du funderar på.

Är du nyfiken men inte säker på att du vill konfirmera dig, haka på och testa några
gånger innan du bestämmer dig. Du behöver inte vara döpt eller veta vad du tror på för att vara med.

Vi tror att det blir en rolig och spännande tid som du kommer att minnas resten av livet.