Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Engelbrekts församling Besöksadress: Östermalmsgatan 20 B, 11426 Sthlm Postadress: BOX 26153, 10041 Sthlm Telefon:+46(8)4069800 E-post till Engelbrekts församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Drop in-dop

Lördag 8 juni 12:00-15:00 i Engelbrektskyrkan. Passa på att döpa dig eller ditt barn eller hela familjen. Vi ordnar allt det praktiska runt omkring. 

 

- Vi vill göra dopet lättillgängligt, säger kyrkoherde Annelie Lowén och fortsätter: Ett dop handlar om att individen är i fokus i det lilla sammanhanget. Ett drop-in dop kostar ingenting, och du behöver inte anmäla dig i förväg. Församlingen står för präst, musik och dopfunt. Dopet är personligt och individuellt, oavsett hur gammal du är. Efter dopet bjuder vi på dopkaffe med tårta längst bak i kyrkan. 

Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan vara med. Det finns inget krav på dopklänning eller dopdräkt utan det går lika bra att bli döpt i sina vanliga kläder. Om någon vårdnadshavare till den som döps, inte närvarar vid dopet, behövs ett skriftligt godkännande från denna.

 

Läs mer om dop här.

Eller här.