Emmaboda pastorat Besöks- och postadress: Torggatan 26, 36130 Emmaboda Telefon: +46(471)10195 E-post till Emmaboda pastorat

Kyrka och skola

Det vi erbjuder barn och unga är en viktig del i vår verksamhet. Vi ser därför glädjen i att samarbeta med skolan.

påsk- och julvandringar

Varje år inbjuds årskurs 1 och 4 till julvandring och årskurs 2 och 5 till påskvandring i någon av våra kyrkor. Det är ett utmärkt pedagogiskt arbetssätt där eleverna genom många sinnen får uppleva varför vi firar våra stora högtider jul och påsk.

Vill du veta mer eller kanske anmäla intresse för att medverka på dessa vandringar? Varmt välkommen att höra av dig till pedagog Linda Ursjö: 0471-254 68 / 076-760 31 54 / Linda Ursjö.

bibeläventyr

Nu kan vi med glädje erbjuda Bibeläventyret till skolorna igen och vara en resurs i religionskunskap för årskurs 4 och 5. Bibeläventyrets undervisning överensstämmer med skolans värdegrund som den formulerats i Lgr11. Genom bibeläventyrets berättelser får eleverna inblick i Bibeln som etikbärare och dess betydelse för det västerländska kulturarvet. Bibeläventyret skildrar vad Bibeln säger om sig själv utan tolkningar och utan moraliska tillägg av konfessionell art. Materialet är pedagogiskt genomtänkt, omväxlande och spännande. Med hjälp av rörelse, drama, bilder, trolleri, rap och rim leker eleverna in fakta och kunskaper på ett roligt och engagerande sätt.

För mer information och bokning kontakta:
Barbro Abrahamsson, pedagog i Emmaboda pastorat och certifierad instruktör (äventyrare) i Bibeläventyret
0471-254 84 / 072-549 05 17 / Barbro Abrahamsson.

skolhäng

Vi sätter stolthet i uppgiften att "göra" så lite som möjligt och istället ge vår uppmärksamhet och tid till den som söker kontakt med oss. En timma i veckan finns representanter från kyrkan på Bjurbäcksskolan och möter högstadiets ungdomar.

För mer information, ta kontakt med pedagog Per Eriksson: 0471-254 54 / 076-760 31 30 / Per Eriksson.