Kyrka och skola

Det vi erbjuder barn och unga är en viktig del i vår verksamhet. Vi ser därför glädjen i att samarbeta med skolan.

påsk- och julvandringar

Varje år inbjuds årskurs 1 och 4 till julvandring och årskurs 2 och 5 till påskvandring i någon av våra kyrkor. Det är ett utmärkt pedagogiskt arbetssätt där eleverna genom många sinnen får uppleva varför vi firar våra stora högtider jul och påsk.

Vill du vara med och visa varför vi firar jul?

Varje år bjuds årskurs 1 och 4, och även årets konfirmander, in till julvandring där de får uppleva varför vi firar jul. Där får de bland annat möta Maria, Josef, ängeln Gabriel, en åsna, skattskrivaren, en värdshusvärd, herdar, tre vise män, kung Herodes och Jesusbarnet! Vi är många som hjälps åt med detta och det finns möjlighet att vara med i julspelet, med eller utan repliker, eller hjälpa till med fikat! Vi varierar mellan pastoratets kyrkor och i år kommer julvandringarna att hållas i Långasjö kyrka.

Datum och tider

De tider som gäller är följande:

• Tisdagen den 5 december, kl. 9:00 – 11:00 i Långasjö kyrka. Rollfördelning och övning.
  • Måndagen den 11 december, kl. 8:00 – 13:00 och 16:00 - 18:00 i Långasjö kyrka.
  • Tisdagen den 12 december, kl. 8:00 – 13:00 i Långasjö kyrka.
  • Torsdagen den 14 december, kl. 8:00 – 13:00 i Långasjö kyrka.
  • Söndagen den 17 december, kl. 10:00 – 12:00 i Långasjö kyrka.

Om du är intresserad av att vara med, men inte kan alla tider, går det förstås också bra - meddela i så fall vilka tider du kan så löser vi det!

Vill du veta mer eller kanske anmäla intresse? Varmt välkommen att höra av dig till pedagog Per Eriksson: 0471-254 54 / 076-760 31 30 / Per Eriksson

bibeläventyr

Nu kan vi med glädje erbjuda Bibeläventyret till skolorna igen och vara en resurs i religionskunskap för årskurs 4 och 5. Bibeläventyrets undervisning överensstämmer med skolans värdegrund som den formulerats i Lgr11. Genom bibeläventyrets berättelser får eleverna inblick i Bibeln som etikbärare och dess betydelse för det västerländska kulturarvet. Bibeläventyret skildrar vad Bibeln säger om sig själv utan tolkningar och utan moraliska tillägg av konfessionell art. Materialet är pedagogiskt genomtänkt, omväxlande och spännande. Med hjälp av rörelse, drama, bilder, trolleri, rap och rim leker eleverna in fakta och kunskaper på ett roligt och engagerande sätt.

För mer information och bokning kontakta:
Barbro Abrahamsson, pedagog i Emmaboda pastorat och certifierad instruktör (äventyrare) i Bibeläventyret
0471-254 84, 072-549 05 17
Barbro Abrahamsson

skolhäng

Vi sätter stolthet i uppgiften att "göra" så lite som möjligt och istället ge vår uppmärksamhet och tid till den som söker kontakt med oss. En timma i veckan finns representanter från kyrkan på Bjurbäcksskolan och möter högstadiets ungdomar.

Bild: Veronika Andersson