Foto: Magnus Aronsson /Ikon

Vigsel - Bröllop - Välsignelse

...I kärleken till varandra anar vi också Guds kärlek

Kärleken bär

Bibeln säger att "Gud är kärlek". Guds kärlek är Bibelns starkaste tema. Den djupa kärleken som bär allt och uthärdar allt. Du behöver inte vara troende för att hålla med om att kärleken till en annan människa känns som att snudda vid något himmelskt. Rent av gudomligt. I ett kyrkligt bröllop är detta kärnan, att räkna med Guds närvaro och delaktighet i ett gemensamt liv.

Vad krävs för att få viga/gifta sig i Svenska kyrkan?

Egentligen är det enda ni behöver två vittnen, en hindersprövning från Skatteverket, att en av er är medlem i Svenska kyrkan och en präst. Men oftast finns det fler önskemål och funderingar. Går du i giftastankar? Här hittar du allt för din vigsel. Hindersprövning, vigselsamtal, psalmer, musik, utlandsvigsel, hur går det till i kyrkan och mycket mera. Läs mer här: Vigsel