Foto: Lennart Persson

Konfirmation

Konfirmation handlar om de stora frågorna – tro, liv och kärlek. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer.

Vad är viktigt i mitt liv? Hur är jag en bra människa? Vem vill jag vara? Finns Gud? Kan jag tro? Vad betyder det i så fall för mig? Konfirmation är din möjlighet att fundera på allt det här både själv och tillsammans med andra ungdomar och vuxna.

Konfirmation handlar om tro. Och tro handlar om livet: om dig och alla du bryr dig om och hur det är att vara människa bland alla andra människor här på jorden. Och så mycket mer. Konfirmation är också träffar, skratt, allvar, sommar, sol, läger, Bibeln, andakt, gudstjänst, nära vänner och nya vänner. Det är så mycket mer. Hur mycket mer? Våga utmana dig själv och ta reda på det. 

Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer. Konfirmation handlar om de stora frågorna – tro, liv och kärlek. Dessutom får många konfirmander vänner för livet.

 

Vad är konfirmation?
”Men nu lade apostlarna sina händer på dem, och de fick Helig Ande” (Apg 8:17)

Gud vill i konfirmationen säga ”ja!” till dig och det som hände när du döptes. Du är värdefull och har en viktig uppgift att fylla både i kyrkan och i den vardag där du lever.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Konfirmationen är också din möjlighet att säga ”ja!” till Gud och den tro som du döptes till när du var barn. Att konfirmeras är alltså att säga ja till sitt dop. Dopet berättar att du aldrig är ensam och att du är en del av en gemenskap som sträcker sig över hela jorden.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.
Är du inte döpt så kan du döpas under konfirmandtiden. Du kan delta i konfirmationen utan att ha bestämt dig för om du ska konfirmeras.

Konfirmation är ett erbjudande för alla som är nyfikna på vad den kristna tron är och står för. Konfirmandtiden avslutas med en festlig konfirmationsgudstjänst!

Så här säger tidigare konfirmander om sin konfirmationstid:

"Man träffar många nya kompisar för livet, skulle verkligen göra om det om jag fick chansen!"

"Man längtar verkligen till träffarna!"

"Roligt sätt att lära sig mer om kristendomen, liksom roligare än att bara läsa"

Foto: E Eliasson

"Man lär sig mycket om Gud som man inte lärde sig i skolan"

"Snälla ledare som man kan säga vad som helst till."

"Jag tycker att jag har växt som person tack vara konfirmationen"

Vi ser fram emot att få vara tillsammans med Dig
under den här tiden, och hoppas att Du känner likadant.


p.s

Dessa grupper riktar sig främst till 14-15 åringar. Men du ska veta att det aldrig är för sent att konfirmera sig! Om du är äldre och äntligen känner dig redo för konfirmation är det bara att höra av dig till församlingen så fixar vi det tillsammans.

Här finns mer om konfirmation från Svenska kyrkan