Nu kan du besöka kyrkogården hemifrån

Vill du se hur det ser ut på kyrkogården? Nu kan du se dig omkring på alla Karlstads pastorats nio kyrkogårdar utan att gå hemifrån. Klicka dig till olika utkiksplatser på kyrkogården och se dig om i 360 grader.

För många är kyrkogården en plats för minnen och eftertanke. En plats där man tillbringar en stund då och då. Men det kan vara svårt att ta sig dit om man bor långt bort eller inte kan köra bil eller gå. Med teknikens hjälp kan du nu färdas dit digitalt utan att lämna hemmet. Bilderna är tagna genom så kallad 360-graders-kamera. Förra veckan lades bilderna ut på Karlstads pastorats hemsida och går att se både på dator och telefon.

- Det här är en god service för allmänheten. Om man har svårt att åka hit eller behöver se hur kyrkogården ser ut är det här en bra möjlighet, förklarar kyrkogårdschef Mats Svensson.

Klicka på bilderna för att komma till de olika kyrkogårdarna. Där hittar du länken till panoramabilderna.

Se dig om i kyrkor och kapell

Du kan också se dig omkring i våra kyrkor och kapell. Klicka på kyrkan du vill besöka så finns länken till panoramabilden där.