Nu kan du besöka kyrkogården hemifrån

Nyhet Publicerad Ändrad

Vill du se hur det ser ut på kyrkogården? Nu kan du se dig omkring på alla Karlstads pastorats nio kyrkogårdar utan att gå hemifrån. Klicka dig till olika utkiksplatser på kyrkogården och se dig om i 360 grader.

För många är kyrkogården en plats för minnen och eftertanke. En plats där man tillbringar en stund då och då. Men det kan vara svårt att ta sig dit om man bor långt bort eller inte kan köra bil eller gå. Med teknikens hjälp kan du nu färdas dit digitalt utan att lämna hemmet. Bilderna är tagna genom så kallad 360-graders-kamera. Förra veckan lades bilderna ut på Karlstads pastorats hemsida och går att se både på dator och telefon.

- Det här är en god service för allmänheten. Om man har svårt att åka hit eller behöver se hur kyrkogården ser ut är det här en bra möjlighet, förklarar kyrkogårdschef Mats Svensson.

 

Klicka på bilderna för att komma till de olika kyrkogårdarna. Där hittar du länken till panoramabilderna.

Alsters kyrkogård

Adress: Alsters Kyrkby 219, Karlstad

Nyeds kyrkogård

Adress: Kyrkvägen 1, Molkom

Ruds kyrkogård

Adress: Mossgatan 22, 65466 Karlstad. Här finns också den Mosaiska kyrkogården.

Väse kyrkogård

Adress: Kungsbacka 231, Väse

Västra kyrkogården

Västra & Östra kyrkogården

Adress: Rudsvägen 1, Karlstad

Älvsbacka kyrkogård

Adress: Älvsbacka kyrka 310, Molkom

Östra Fågelviks kyrkogård

Östra Fågelviks kyrkogård

Adress: Östra Fågelvik 210, Karlstad

Se dig om i kyrkor och kapell

Du kan också se dig omkring i våra kyrkor och kapell. Klicka på kyrkan du vill besöka så finns länken till panoramabilden där.

Korsets kapell

Om Korsets kapell

Det största kapellet i krematoriet är invigt kyrkorum. Där sker bara gudstjänster i Svenska kyrkans ordning.

Om Lilla kapellet

Vårt minsta begravningskapell, för små sällskap.

Uppståndelsen kapell, relief gjord av Gunnar Torhamn

Om Stillhetens kapell

Här kan man hålla begravningar av alla skick. Det är inte invigt som kyrka.

Om Alsters kyrka

Alsters kyrka är en av våra kyrkor som många väljer för vigslar och begravningar. Det är en röd korskyrka i trä där tornet sitter mitt på kyrkan. Den är ljus och rymlig inuti och fungerar bra för stora och små sällskap.

Om Barnens Katedral

eller Kroppkärrskyrkan ligger på Norra Kroppkärr. Den nyligen tillbyggda kyrkan är ljus och mysig. Här sker många dop.

Om Karlstads domkyrka

Karlstads domkyrka är stiftskyrka och i Karlstads centrum. Det är en vitputsad stenkyrka och stor och ljus inuti. Domkyrkan är öppen varje dag så du är alltid välkommen in.

Om Kronoparkskyrkan

Mitt på Kronoparken ligger kyrkan som sjuder av liv hela veckan. En lättillgänglig kyrka med både församlingssal och café med en mysig atmosfär.

Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Om Norrstrandskyrkan

Nära E18 på Norrstrand ligger kyrkan som är ett av Karlstads landmärken. Den har ett vackert kyrkorum och två församlingssalar i anslutning till kyrkorummet.

Om Nyeds kyrka

Nyeds kyrka ligger alldeles intill Molkoms tätort invid Molkomsjön. Det är en röd korskyrka i trä och vacker interiör från 1700-talet. Församlingshemmet ligger på andra sidan stora vägen, lite närmre centrum.

Om Råtorpskyrkan

Råtorpskyrkan, belägen vid Klarälven i Råtorp, är en röd träkyrka med församlingslokaler. På fredagar är det öppen förskola och barnrytmik här.

Om Väse kyrka

I Väse socken ligger en av våra stora landsbygdskyrkor. Stor och rymlig är den så många får plats i kyrkbänkarna.

Om Västerstrandskyrkan

Kyrkan ligger vid Våxnäs centrum. Det är en modern tegelkyrka där det är full aktivitet av såväl stora som små under veckans alla dagar.

Om Älvsbacka kyrka

Älvsbacka kyrka ligger vid sjön Östra Örtens strand fem mil norr om Karlstad. Den är av tegel med putsade väggar och har skiffertak. Den är intim och har god akustik.

Om Östra Fågelviks kyrka

Östra Fågelviks kyrka är den tredje i det området. Den byggdes 1715 och är en barockkyrka. Den liknar många kyrkor i Värmland. Den har ett brett kyrkorum, tresidigt avslutat i öster, med ett torn i väster och en sakristia mitt på.