Välkommen att fira Birger Forell 125 år!

Birger Forell var Boråsprästen som grundade den tyska staden Espelkamp. Han var djupt engagerad i att hjälpa krigsfångar och flyktingar i slutet av och efter andra världskriget. Den 22 september firar vi att det i år är 125 år sedan Birger Forell föddes.

Läs mer om Birger Forells gärning.

Välkommen att fira Birger Forell! Fri entré, ingen föranmälan.

22/9 kl. 11:45-12:30 Föreläsning Johan Sundeen, Sparbankssalen, Sandgärdet, Högskolan i Borås.
Ett liv för Tyskland: Antinazisten och återuppbyggnadsarkitekten Birger Forell
1893-1958.
Johan Sundeen är docent i idé- och lärdomshistoria och aktuell med en andra rapport om Birger Forell.

22/9 kl. 13:45-14:30 Föreläsning Klaus Loscher, Sparbankssalen, Sandgärdet, Högskolan i Borås.
Studier och själavård bakom taggtråd – Birger Forell och Norton Camp.
Klaus Loscher är präst och teologie dr från Bayreuth, Tyskland. Han har
doktorerat med en avhandling om Forells insatser för tyska krigsfångar i
England. Tolkas från tyska.

22/9 kl. 16:00-17:30 Konsert med Härlanda Kammarkör under ledning
av David Molin, Caroli kyrka.

Borås Stad om Birger Forell

Högskolan i Borås om Birger Forell

Skara stift om Birger Forell

Samarrangemang mellan Svenska kyrkan Borås, Sensus, Borås Stad och Högskolan i Borås.