Här hittar du information om din grupp

VÄLKOMMEN TILL KONFIRMATIONSLÄSNING!

De flesta väljer att konfirmeras det år de går i åttonde klass. När den tiden nu närmar sig vill vi bjuda in dig till konfirmationsläsning hos oss. Läsningen börjar i september 2019 och avslutas under våren eller sommaren 2020 med en konfirmationsgudstjänst.

En del väljer att konfirmeras i sin hemförsamling, andra konfirmeras på annan plats, kanske i grannförsamlingen eller genom sommarläger.

Vad du än väljer önskar vi dig välkommen till ett nytt konfirmandår!

Under konfirmationstiden får du tillsammans med andra fundera kring livets både stora och små frågor, till exempel:

Vem är jag? Vem är du? Vem är Gud och vem är Jesus? Varför firar vi pingst? Vad är meningen med livet? Kommer djuren till himlen?

Hur ska vi vara mot varandra så att världen blir en bättre plats?

Finns det hopplösa tonårsföräldrar och vad gör man i så fall med dem? Vad är kärlek? Vad är en människa värd? Gott och ont?

Konfirmationen är en fortsättning på dopet, en slags dopuppföljning.

För att få bli konfirmerad måste man därför vara döpt. Om du inte är döpt kan du bli det under konfirmationsåret.

Under konfirmationstiden kommer du också att få…

·        nya kompisar

·        fira gudstjänst