GDPR: Fotografier

Så här hanterar vi foton i Backa pastorat.

Vi använder inte fotografier i vår kommunikation eller profilering utan ett samtycke och godkännande från de som går att identifiera på bilderna. Ett samtycke kan när som helst upphävas av den som gett sitt samtycke till publicering.

Backa pastorat ger ut tidskriften Församlingsbladet i Backa pastorat samt publicerar webbplatserna svenskakyrkan.se/backapastorat, svenskakyrkan.se/tuve-save, samt svenskakyrkan.se/backa vilka har utgivningsbevis och ansvarig utgivare. De lyder under Tryckfrihetsförordningen (TF) och Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL). Det innebär att GDPR:s regler angående medgivande av publicering av personuppgifter (t ex namn och foto) inte gäller då TF och YGL går före GDPR-förordningen i dessa fall. Självfallet tar Backa pastorat vederbörliga hänsyn till personers personliga integritet och kommer inte att publicera personuppgifter som kan upplevas som intrång i den personliga integiteten.

Foton som sparas i Backa pastorats bildarkiv är inte sökbara via personuppgifter.

Vid frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du höra av dig till backa.pastorat@svenskakyrkan.se