Från Lillån i söder, till Närkes Kil i väster och Ervalla i norr.

Till gudstjänsten får vi komma precis som vi är, glada, ledsna, arga, bedrövade, lyckliga och så vidare. Gudstjänsten är till för de som kommer dit. Gudstjänsten ska vara ett sätt för oss att få möta Gud, varandra och oss själva.

Gudstjänster och samlingar

Julkonsert med Gospel Joy

Varmt välkommen på en glädjefylld julkonsert I Ervalla kyrka, onsdag 12 december kl 18.00. Örebrokören Gospel Joy framför "Christmas Joy" . Ledare Cecilia Axelsson. Fri entré. Insamling till behövande i vårt närområde.

att de är flickor.

En flicka är född

Varje dag föds flickor in i förtryck och orättvisor. Det kan vi inte acceptera. Flickor ska aldrig nekas, kränkas, hotas, utnyttjas eller tvingas – bara för att de är flickor.

Här finns hela programmet för advent och jul! Dessutom kan du läsa det spännande samtalet  "Om Jesus hade kommit idag" och få tips från Individ- och familjebyrån i Örebro, om vad man kan tänka på i nära relationer.

Senaste numret av Mer än du tror

Här finns hela programmet för advent och jul! Dessutom kan du läsa det spännande samtalet "Om Jesus hade kommit idag" och få tips från Individ- och familjebyrån i Örebro, om vad man kan tänka på i nära relationer.

Julen är en självklarhet i vårt samhälle. Men det finns så många traditioner – tomte, julmat, klappar, julpsalmer – så varför firar vi jul egentligen? Här får du reda på mer om julen och vad som ligger bakom den.

Varför firar vi jul?

Vid dopet delar vi ut en dopdroppe till alla nydöpta. Den hänger sedan i dopträdet som ett tecken på dopets närvaro i vår kyrka. På dopfesten cirka ett år efter dopet, får dopbarnen motta sin droppe. Kommande fest är söndag 31 mars  11.00. i Hovsta kyrka 2019.

Väntar du på nästa dopfest?

Vid dopet delar vi ut en dopdroppe till alla nydöpta. Den hänger sedan i dopträdet som ett tecken på dopets närvaro i vår kyrka. På dopfesten cirka ett år efter dopet, får dopbarnen motta sin droppe. Kommande fest är söndag 31 mars 11.00. i Hovsta kyrka 2019.

Julkonsert med Gospel Joy

Ljuskonsert med kören Stella

Upplev stämningsfull julmusik med kören Stella under ledning av Solvieg Ågren. Tisdag 18 december i Axbergs kyrka kl 19.00. Fri entré. Insamling till behövande i vårt närområde.

Café Maria

Barnsång och Kyrkskoj

Sjung i kör!

Följ länken för att kommat till barn- och ungdomsaktiviteterna.

Verksamhet för barn och unga

Följ länken för att kommat till barn- och ungdomsaktiviteterna.

pastorsexpeditionen i axberg

Måndag-fredag 09-12