Vårkonsert V-Dalakören

Nyhet Publicerad

Till förmån för Ukraina

Torsdag 21 april 2022

kl. 18:30

S:t Nicolai kyrka

Västmanlands-Dala nationskör, som oftast kallas V-Dalakören, är en blandad studentkör från Uppsala. Denna vår åker V-Dalakören på turné till hembygden och bjuder självklart in till konsert. Under ledning av dirigent Leif Nahnfeldt framför kören vårlåtar, studentsånger och en och annan överraskning. Varmt välkomna!

Västmanlands-Dala nationskör, som oftast kallas V-Dalakören, är en blandad kör med ca 60 sångare. V-Dalakören grundades 1972 och kallades från början V-Dala salongskör. Kören har ända sedan dess haft en viktig roll i V-Dalas föreningsliv och uppträder traditionsenligt på många av nationens evenemang under läsåret. Bland annat sjunger kören på reccegasquen, majmiddagen och vårbalen. Dessutom ordnar kören ett årligt luciafirande på V-Dala som brukar vara mycket uppskattat.

V-Dalakörens repertoar är mycket blandad och har varierat med år och dirigenter. Oftast består den av allt från visor och klassiskt till pop. Exempel ur vår breda repertoar från de senaste åren är Come Give Me Love av Ted Gärdestad i ett bearbetat arrangemang från den svenska a capella gruppen Solala, ett Daft Punk-medley samt den skotska folkvisan Loch Lomond.

V-Dalakören har även en gedigen stamrepertoar bestående av klassiska och mer moderna dryckesvisor, visor från hembygden och annan studentikos musik.