Läs här om hur vi uppmärksammar vårt jubileumsår

2024 är ett jubileumsår!

I år fyller Adolf Fredriks kyrka 250 år och det kommer vi att uppmärksamma på olika sätt under årets gång.

I år vill vi därför hylla och uppmärksamma den kyrka och församling vi är, och samtidigt lyfta viktiga historiska händelser och olika människor som har bidragit till att vi blivit den kyrka vi är idag.

Förutom jubileumshögmässa, konserter och festligheter kommer vi att ha utställningar och visningar i kyrkan. Kort sagt kommer vi uppmärksamma jubileet på olika sätt genom hela året.

På denna sida lägger vi kontinuerligt upp artiklar och information om de olika jubileumsaktiviteterna som sker under året.

Miniutställning i sakristian

Glimtar och föremål ur Adolf Fredriks församlings historia

Öppen torsdag

’’Jag känner mig trygg, kören blir som en familj’’

Att vara kyrka i händelsernas centrum

Kyrkan blir en trygg plats under kris, terror och pandemi

Vilka är vi?

Under 250 år har vi tillsammans burit varandra och kyrkan

Paraply med våra takmålningar

Finns nu att köpa i kyrkan!

Filmade glimtar ur Adolf Fredriks församlings historia

Här har vi samlat några korta filmer med större händelser 1954-1963

Nina Wahlin / Fotograf Anna Johanna Blom

’’Adolf Fredriks församling har skapat en del av min identitet’’

Nina Wahlin har en djup relation till, och ett livsband av viktiga händelser i Adolf Fredriks kyrka och församling trots att hon inte bott i den på många år. Titta på filmen när hon berättar här!