Barnverksamhet

Barn är viktiga för oss och vi vill skapa många mötesplatser för våra yngsta medlemmar.

I församlingen finns möjlighet att sjunga i barnkör på Måndagar och Torsdagar och att delta i kyrkans småbarnsträffar på Måndagar. Att vara med i barngruppen eller barnkörerna är GRATIS för medlemmar i Svenska kyrkan i Wien. Är du inte medlem kan man antingen betala en terminsavgift (40€/ termin) eller en engångsavgift (5€/gång)
Fikat kostar 4€ för vuxna och 2€ för barn. Fast medlemmars barn fikar självklart gratis!

Småbarnsgrupp

På måndagar kl 16:00-18:00 har vi småbarnsgrupp.  Barn med förälder eller annan vuxen träffas i lekrummet på andra våningen i Svenska kyrkan. Det finns soppa och smörgås framdukat för den som är lite hungrig. Leksakerna är framplockade och kaffet nykokat.

Våra yngsta besökare är bara några månader. Sedan är det alla åldrar upp till runt 6 år. Ingen anmälan behövs utan det är bara att komma förbi.

Är du intresserad eller har frågor kring barnverksamheten kontakta:
Linnea Sjöberg eller Maria Scharffenberg

Barnkörer

Måndag:
För de yngre  sångfåglarna mellan 3-6 år har vi barnkören, TonFiskarna. Där leker vi och sjunger på svenska.  Vi träffas måndagar 16:30-17:15.
Samtidigt, (16:00-18:00) är det småbarnsgrupp för vuxna med barn. Så lillasyster/bror kan leka medan storasyskonet sjunger och Mamma/Pappa tar en kopp kaffe.

Torsdag:
På Torsdagar träffas TonPrickarna. En barnkör för alla tjejer och killar från 7 år och uppåt. Vi lär oss sjunga unisont (det betyder "med en röst") samt testar stämsång i olika former. Ofast sjunger vi på svenska. Ibland sjunger vi också med barnen från Svenska skolan. Till exempel vid luciatåget på julbasaren och på valborgsfirandet på kyrkans innergård.

Saknar du något i vår barnverksamhet, eller skulle vilja göra något för barn och unga i kyrkans regi?

Tveka inte att ta kontakt med oss!