Körer som sjunger tillsammans under Världens Barn-konserten i domkyrkan 2019.
Foto: Mattias Wahlgren

Musik och Kultur

Körer. Konserter. Konst. Oavsett vilken inriktningen är, det finns en plats även för musik och kultur i domkyrkoförsamlingen.

Från stora orkesterverk till musikandakter, det är aldrig långt till musikens värld i kyrkan. Här finns även plats för visuella och taktila uttryck som konst och skulptur.

Körer

Sjung för livet! Visste du att körsångare blir glada och friska? Det är numera vetenskapligt bevisat. Vårterminen 2023 börjar vecka 3 med start 16 januari. Välkommen att sjunga med oss!

Lördagsmusik i domkyrkan

Visby domkyrkoförsamling välkomnar alla till domkyrkans lördagsmusik klockan 11:00. Det blir en halvtimmas musik i vår fantastiska katedral vid följande tillfällen:

En föreläsningsserie om sådant som berör

Livsviktigt är en serie med föreläsningar som bygger på livsnära teman. Olika gästföreläsare varje gång.

Oleg Bondarenko uppträdde på lördagsmusiken den 14 maj 2022 och så här skrev han i anslutning till detta:

”About music, my performances are dedicated to ”Soul Reunion” process that we undergo at this time in Europe, where we have the energy of two polarized realities coming in to balance. As a formal citizen of Ukraine I am taking my part in this process as a messenger of love, peace and unity for all collective formations.”