Svenska kyrkan Växjö

Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö Webbplats

Gäst

På Diakonicentrum kan du sitta ner, samtala över en kopp, spela biljard eller ringa ett telefonsamtal. I lokalen finns tillgång till dagstidning, dator, wifi, spel, rena kläder, dusch- och tvättmöjligheter samt vilorum för dig som behöver vila eller sova. Varje öppen vardag serveras frukost och lunch.

Välkommen till Diakonicentrum!

Diakonicentrum är öppet för alla över 18 år. Hit kan du komma om du vill ha någon att prata eller umgås med, ta en fika, koppla av eller om du kanske behöver någonstans att vara en stund.

I lokalen finns det biljardbord, sällskapsspel, tidningar och en dator som du kan låna när du är här. Det finns även möjlighet att låna dusch och tvättmaskin samt två vilorum där du kan vila dig eller sova en stund.

Frukost och lunch

Varje öppen vardag serveras frukost och lunch. Maten är god och näringsrik och tillagas på plats i köket på Diakonicentrum.
Frukost (gratis) serveras 8.00-10.00 (onsdagar 9.00-10.00)
Lunch (30kr/60kr) serveras 12.00-13.00

Någon att prata med

Diakonicentrum finns för att du ska få förutsättningar att skapa förändring i ditt liv och för att du ska få en bättre vardag. Här kan du få rådgivning i sådant som berör just dig. Du kan få stöd i förändringsprocessen och i kontakten med myndigheter, företag och organisationer.

På Diakonicentrum finns personal med särsklid kompetens för att hjälpa och stötta. Här får du möjlighet att träffa och samtala med en diakon eller socionom, inget är för litet eller för stort att samtala om. Ett sådant samtal kan till exempel leda till att du får hjälp med en matkasse för att förhindra att du eller dina barn går hungriga i en akut situation.

Vinternatt - ett härbärge för EU-medborgare

Under vinterhalvåret är det nattöppet på Diakonicentrum för att erbjuda skydd från kylan. I första hand är härbärget öppet för EU-medborgare. Svenska medborgare erbjuds boende genom Växjö kommun. Om du har frågor om var du kan vända dig för att få skydd mot kylan under vinternätterna är du välkommen att kontakta Fredrik Lindgren tel 0470-70 49 82.

Ny i Sverige

Som ny i Sverige kan det vara skönt att träffa andra personer för att dela erfarenheter och kunskap om det svenska samhället och situationen som nyanländ. Du är alltid välkommen till Diakonicentrum för att få råd och stöd eller för att möta andra människor. I Växjö finns även mötesplatserna Tallgården och Panncentralen där det anordnas verksamhet för dig som är ny i Sverige eller som vill träffa människor från olika kulturer. Du är välkommen att kontakta diakon Sara Marklund tel 0470-70 48 72 för mer information.

Nätverk för ensamstående föräldrar

Diakonicentrum samarbetar med Skogslyckans kyrka kring nätverksgruppen "Enastående föräldrar" som är en grupp speciellt för ensamstående föräldrar. Gruppen träffas några gånger per termin för att skapa kontakter och bredda det sociala nätverket genom till exempel utflykter, pyssel och matlagning. Välkommen att vara med du också! För mer information kontakta församlingspedagog Katarina Källner tel 0470-70 48 84.

Studiebesök

Du är välkommen till Diakonicentrum för att göra ett studiebesök. Då kan du under ca 1 timme få höra mer om hur verksamheten fungerar och se hur det ser ut i lokalerna. För att inte störa verksamheten ber vi dig att respektera de tider som avsatts för studiebesök. För bokning och mer information kontakta Malin Reinholdsson tel 0470-70 32 12.

Tider för studiebesök

Tisdagar, udda veckor, (dagtid): Information om verksamheten ges i ett avskilt rum. Ingen rundvandring i lokalerna. Lunch kan erbjudas i samband med studiebesöket.
Torsdagar, udda veckor, (kvällstid): Ni får information om verksamheten och vi går en rundvandring i lokalerna. Fika kan ordnas.