Världens fest

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Världens fest

För sjunde gången arrangeras år 2017 en Världens fest. Denna gång i Västerås och som Reformationsårets stora, internationella mötesplats. Temat för världens fest är ”Fri att förändra”. Det handlar om allas våra möjligheter att påverka utvecklingen för vår värld.

Mycket är sig likt från tidigare ”Världens fest”. Gudstjänster, fest, spännande seminarier, internationella gäster och möten mellan människor. Men en del är annorlunda. Nästa års ”Världens fest” lämnar konferenscentren och flyttar ut på stan. Vi kommer att bygga upp ett festområde mitt centrala Västerås. Några viktiga centralpunkter blir jättetältet på Stora torget, barnmiljön i parken intill, domkyrkan, ungdomsmiljön vid och i Rudbeckianska skolan. Seminarielokaler finns i b l a Kyrkbacksgårdens församlingshem och på biblioteket. Allt inom tre minuters promenadväg.

Vi utlovar spännande seminarier för alla åldrar, gudstjänster, en melodifestival på Stora torget, ett gardenparty i biskopens trädgård, en gemensam festkväll och en stor avslutande gospelmässa. I domkyrkan kan du se en spännande utställning ”Reformation pågår”. En utställning som flyttar reformationens stora frågor om konflikt, språk och samtal till vår tid.

Och kanske det bästa av allt, det kostar inget att vara med. Du betalar bara för resa och boende, resten är fritt. (För biskopens trädgårdsfest tar vi ett självkostnadspris). Vi kommer att erbjuda allt från enkel golvlogi till hotellboende.

Den här hemsidan är det bästa sättet att hitta information om ”Världens fest 2017”. Vi finns även på Facebook och Twitter.

Välkommen till Världens fest och Västerås den 2-  4 juni 2017. Tillsammans sätter vi en internationell färg på den reformationsstaden Västerås.

Vi är fria att förändra!