Världens fest

Prata med oss

Kontakt

Världens fest

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Världens fest

För sjunde gången arrangeras år 2017 en Världens fest. Denna gång i Västerås och som Reformationsårets stora, internationella mötesplats. Temat för världens fest är ”Fri att förändra”. Det handlar om allas våra möjligheter att påverka utvecklingen för vår värld.

Nytt för Världens Fest är Världens Fest UNG. Mitt i festivalområdet skapar Svenska kyrkans Unga en mötesplats för alla men ett läger för unga. Scenprogram, café, häng och samtal med ungas frågor i fokus. En riktig höjdare är att Taizé tackat ja till SKUs inbjudan att leda gudstjänster och bibelstudier på Världens Fest UNG.

Mycket är sig likt från tidigare ”Världens fest”. Gudstjänster, fest, spännande seminarier, internationella gäster och möten mellan människor. Men en del är annorlunda. Nästa års ”Världens fest” lämnar konferenscentren och flyttar ut på stan. Vi kommer att bygga upp ett festområde mitt centrala Västerås. Några viktiga centralpunkter blir jättetältet på Stora torget, barnmiljön i parken intill, domkyrkan, ungdomsmiljön vid och i Rudbeckianska skolan. Seminarielokaler finns i b l a Kyrkbacksgårdens församlingshem och på biblioteket. Allt inom tre minuters promenadväg.

Världens fest 2014. Foto: Magnus Aronson/IKON
Bild: Magnus Aronson/IKON

Vi utlovar spännande seminarier för alla åldrar, gudstjänster, en musikfestival på Stora torget, ett gardenparty i biskopens trädgård, en gemensam festkväll och en stor avslutande gospelmässa. I domkyrkan kan du se en spännande utställning ”Reformation pågår”. En utställning som flyttar reformationens stora frågor om konflikt, språk och samtal till vår tid.

Och kanske det bästa av allt, det kostar inget att vara med. Du betalar för resa och boende och egen mat, resten är fritt.

Från den 31 oktober kommer du att kunna boka allt från enkel golvlogi till hotell. Bokningslänk kommer vi att lägga ut här på hemsidan.

Den här hemsidan är det bästa sättet att hitta information om ”Världens fest 2017”. Vi finns även på Facebook och Twitter.

Välkommen till Världens fest och Västerås den 2-4 juni 2017. Tillsammans sätter vi en internationell färg på reformationsstaden Västerås.

Vi är fria att förändra!