Världens fest

Världens fest

I sommar arrangeras Världens fest för sjunde gången. Den här gången i Västerås och som Reformationsårets stora, internationella mötesplats. Temat för världens fest är ”Fri att förändra”. Det handlar om allas våra möjligheter att påverka utvecklingen för vår värld.

Nu är det hög tid att anmäla dig till Svenska kyrkans ungas stora läger Världens Fest UNG! Mer information och anmälan här.

Sista anmälan till Världens fest UNG 2 maj

Vi erbjuder ett varierat program med allt från seminarier till gudstjänst och fest. Nytt för i år är att hela programmet, inklusive seminarier, är kostnadsfritt.

Program

Fredag kväll på Världens fest bjuder vi in till musikfestival i tältet på Stora torget i Västerås.

Musikfestivalen

Välkommen till en interaktiv utställning om reformation i Västerås domkyrka. Ni får möta Jörgen Buntmakare som berättar om de föremål som finns i utställningen. Han tar också med er på en resa genom tid och rum, där frågor om konflikt, samtal och språk leder vägen.

Reformation pågår

Här kan du boka hotell under Världens fest samt göra anmälningar för enskilda deltagare och grupper till ungdomslägret Världens fest UNG.

Boka boende

Världens fest kommer att synas i hela centrala Västerås och omfatta allt från ett tält för 2000 personer på Stora torget till seminarielokaler och ungdomsområdet utanför Västerås domkyrka.

Området

Världens fest kommer att ske i centrum av Västerås med torget och Västerås magnifika domkyrka som två epicentrum.

Världens fest i Västerås

Har du frågor om Världens fest? Hör gärna av dig till någon av oss i projektgruppen.

Kontakt

Anmäl dig till Världens fests nyhetsbrev!

Med Världens fests nyhetsbrev får du den senaste informationen om "festen". Du anmöler dig här!

Mycket är sig likt från tidigare ”Världens fest”.

Gudstjänster, fest, spännande seminarier, internationella gäster och möten mellan människor. Men en del är annorlunda. Nästa års ”Världens fest” lämnar konferenscentren och flyttar ut på stan. Vi kommer att bygga upp ett festområde mitt centrala Västerås. Några viktiga centralpunkter blir jättetältet på Stora torget, barnmiljön i parken intill, domkyrkan, ungdomsmiljön vid och i Rudbeckianska skolan. Seminarielokaler finns i b l a Kyrkbacksgårdens församlingshem och på biblioteket. Allt inom tre minuters promenadväg.

Vi utlovar spännande seminarier för alla åldrar, gudstjänster, en musikfestival på Stora torget, ett gardenparty i biskopens trädgård, en gemensam festkväll och en stor avslutande gospelmässa. I domkyrkan kan du se en spännande utställning ”Reformation pågår”. En utställning som flyttar reformationens stora frågor om konflikt, språk och samtal till vår tid.

Och kanske det bästa av allt, det kostar inget att vara med. Du betalar för resa och boende och egen mat, resten är fritt.

Från den 31 oktober kommer du att kunna boka allt från enkel golvlogi till hotell. Bokningslänk kommer vi att lägga ut här på hemsidan.

Den här hemsidan är det bästa sättet att hitta information om ”Världens fest 2017”. Vi finns även på Facebook och Twitter.

Välkommen till Världens fest och Västerås den 2-4 juni 2017. Tillsammans sätter vi en internationell färg på reformationsstaden Västerås.

Vi är fria att förändra!