Kontakt

Världens fest

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Världens fest

Vilken fest det blev! 160 000 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete, fullsatta seminarier och över 15 000 gudstjänstbesök! Tack alla ni som som varit med och gjort Världens fest till en manifestation av allas vår möjlighet att påverka utvecklingen i vår värld! Här kan du se bilder, pressklipp och webbsändningar från festen.

Hade du inte möjlighet att vara på plats under Världens fest? Ingen fara. Vi webbsände fredagens musikfestival, lördagens galakväll och söndagens avslutande gospelmässa. Här kan du se dem i efterhand.

Se sändningarna från festen

Stort grattis till låtskrivaren Dan Rosengren och den fantastiska sånggruppen "Uppdraget". De är de glada vinnarna av Världens fests musikfestival 2017. Priset består av 25 000 kr som gruppen ska använda för ett besök på Liseberg.

Musikfestivalen

Vi har samlat hela programmet på en gemensam sida som fungerar lika bra på datorn, paddan och i telefonen. Du kan enkelt söka upp just det du är intresserad av och filtrera innehållet på olika kategorier.

Program

Svenska Kyrkans Unga har ett eget program för Världens fest. Kom och lyssna på musik, möt spännande föreläsare och träffa andra unga från hela landet.

Världens fest UNG

Välkommen till en interaktiv utställning om reformation i Västerås domkyrka. Ni får möta Jörgen Buntmakare som berättar om de föremål som finns i utställningen. Han tar också med er på en resa genom tid och rum, där frågor om konflikt, samtal och språk leder vägen.

Reformation pågår

Världens fest kommer att ske i centrum av Västerås med torget och Västerås magnifika domkyrka som två epicentrum.

Världens fest i Västerås

Världens fest kommer att synas i hela centrala Västerås och omfatta allt från ett tält för 2000 personer på Stora torget till seminarielokaler och ungdomsområdet utanför Västerås domkyrka.

Området

Under Världens fest gör vi en insamling till Svenska kyrkans internationella arbete. Pengarna går till insatser i Östra Afrika där över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof.

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

Allt om världens fest!

Vi har tagit fram en 36-sidig tidning till Världens fest med det kompletta programmet, presentation av medverkande, karta och fördjupande information om Svenska kyrkans internationella arbete. Du kan läsa den online här åvan eller ladda ner den på länken här under.

Ladda ner som PDF här!

Har du frågor om Världens fest? Hör gärna av dig till någon av oss i projektgruppen.

Kontakt

Möjligheten att boka boende under Världens fest och Världens fest UNG via vår bokningsservice har nu stängt. Här hittar information om hotell i Västerås för bokning på egen hand.

Bokning