Foto: Sara Bruggeman

Sommarens kyrkogårdsvandringar i Uppsala

Nyhet

I sommar kan du gå guidade kyrkogårdsvandringar med olika teman. Upptäck Berthåga, en unik naturkyrkogård med spår från forntiden, eller gör en resa genom vår historia på Gamla kyrkogården, en fridfull oas i centrala Uppsala.

Guidningar i sommar

Uppsalas kyrkogårdar är vackra, fridfulla och intressanta platser. I sommar har du möjlighet att gå guidade vandringar med olika teman på både Berthåga kyrkogård och Gamla kyrkogården.

De guidade kyrkogårdsvandringarna är gratis.

Mer information om säsongens kyrkogårdsvandringar hittar du via bildlänkarna nedan.

Varmt välkommen!

Guidade vandringar med olika teman i sommar

Gravar bland grönskande ängsmark full av blommor. På Berthåga kyrkogård.

Guidade vandringar på Berthåga kyrkogård

Gå en guidad tur och utforska en unik naturkyrkogård med spår från forntiden. Säsongens sista vandring sker torsdag 22 september.

Kyrkogårdsvandringar på Gamla kyrkogården

Gå en guidad vandring, hör om kyrkogårdens historia och bekanta dig med några av de kulturpersoner som är gravsatta på Gamla kyrkogården i Uppsala.

De vilda blommornas dag

Söndag 19 juni, De vilda blommornas dag, är du välkommen på en kyrkogårdsvandring genom ett blomstrande Berthåga. Botanisten Sebastian Sundberg från SLU Artdatabanken tar dig med på en guidad tur där blommorna står i fokus.

Arkeologisk temavandring i Berthåga

Torsdag 15 september tar arkeologen Dan Fagerlund med dig genom spåren av forntida boplatser och gravar på Berthåga kyrkogård.

Kyrkogårdsvandringar

Sommartid erbjuder vi kyrkogårdsvandringar på några av kyrkogårdarna i Uppsala. Vi kan också ordna visningar efter förfrågan. Du kan även gå en digital kyrkogårdsvandring på egen hand, både på plats och hemma.