Foto: Andrew Canning

Lunchmusik på orgel i domkyrkan

Svalka eller värm upp dig med orgelmusik vid lunchtid under högsommaren. Domkyrkans organister ger nio konserter i slutet av juli och början av augusti.

Välkommen på lunchmusik!

Under tre veckor, perioden 25 juli-12 augusti, ges varje måndag, onsdag och fredag kl 12.30 gratis lunchkonserter med organisterna Melker Stendahl, Olle Johansson och Eva-Marie Hopstadius. Repertoaren blir varierad och fri entré gäller till samtliga tillfällen.

Programmen för de enskilda konserterna uppdateras löpande eller meddelas ibland på plats vid själva tillfället. All musik framförs på Ruffattiorgeln, som du kan se och höra en presentation av här nedan. Musiken är J S Bach ”Vater Unser im Himmelreich” framförd av organist Andrew Canning.

måndag 25 juli: Melker Stendahl

onsdag 27 juli: Melker Stendahl

fredag 29 juli: Melker Stendahl

måndag 1 augusti: Olle Johansson

onsdag 3 augusti: Olle Johansson

fredag 5 augusti: Olle Johansson

måndag 8 augusti: Eva-Marie Hopstadius

onsdag 10 augusti: Eva-Marie Hopstadius

fredag 12 augusti: Eva-Marie Hopstadius

Uppsala domkyrkas konserter samarrangeras med studieförbundet Sensus.