Den nyrenoverade Åkermanorgeln i Uppsala domkyrka tornar upp sig öevr betraktaren med sina glänsande pipor i skenet från lyktorna på västra läktaren.
Foto: Henrik Viberg

Nybildade Domkyrkans vokalensemble gör konsertdebut i veckans Lördagsmusik

Njut av orgel- och körkonserter med fri entré i Uppsala domkyrka på lördagar kl 11.30. 2 mars kan du lyssna till domkyrkans färskaste sångensemble.

Konserterna som går under vinjetten Lördagsmusik är en mångårig och omtyckt tradition i Uppsala domkyrka. Konserterna har alltid fri entré och är fina tillfällen att uppleva både äldre klassiska och nyare tongångar i det vackra kyrkorummet.

Under vinter- och vårmånaderna kan du uppleva solister och ensembler, både domkyrkans egna och gästande. Vissa helger utgår lördagsmusiken och då beror det nästan alltid på att andra musikevenemang äger rum i domkyrkan samma dag. Dessa konserter hittar du här.

Lördag 2 mars ger Domkyrkans vokalensemble en körkonsert i ett av sina första framträdanden. Ensemblen bildades nyligen av sångare ur studentkören Schola Cantorum och de sjunger även i söndsagens högmässa 3 mars kl 11.00.

Program: Lördagsmusik våren 2024

2/3: Domkyrkans vokalensemble.

9/3: Utgår med anledning av större konsertarrangemang kvällstid.

16/3: Ulric Andersson spelar på Åkermanorgeln.

23/3: Lilla gosskören och Lilla flickkören, Uppsala domkyrka, och Kungsholms församlings goss- och flickkör, Stockholm. Karin Skogberg Ankarmo och Eva-Marie Hopstadius, dirigenter.

6/4: Ulric Andersson spelar på Åkermanorgeln.

27/4: Collegium Cantorum. Ulric Andersson, dirigent.

25/5: Oscarskyrkans vokalensemble, Stockholm. Pär Olofsson, dirigent.

Tidigare konserter

27/1: Jonas Marmbrandt, Enköping, orgel.

3/2: Pontus Leitz, Uppsala. Musik av C-V Alkan framförd på Ruffattiorgeln.

10/2: Ralph Gustavsson, Stockholm. Musik av O Olsson framförd på Ruffattiorgeln.

17/2: Daniel Edoff, Norrtälje. Musik av bl a L Vierne framförd på Ruffattiorgeln.

24/2: Olle Johansson och Elsa Rundgren-Johansson, Uppsala, orgel. Musik av Jean Langlais.

Inför ditt besök

Välkommen till Uppsala domkyrka. Här hittar du den information du behöver inför ditt besök i Uppsala domkyrka.

Konserter

Storslagna körverk, finstämda soloframföranden, festlig musik i jul- och adventstid och sommarens många besök av internationella toppnamn - domkyrkans musikliv är rikt och varierat. Välkommen på konsert!