Musikerna Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm står i ett grönskande sommarlandskap med sina instrument, fiol och nyckelharpa, och ler mot betraktaren
Foto: Märta Thisner

Folkmusikduo ger musik och poesi i midsommarnatten

Nyhet Ändrad

Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm musicerar och Kerstin Dillmar reciterar lyrik i Uppsala domkyrka lördag 22 juni kl 21.00.

Sedan många år är det en midsommartradition i Uppsala domkyrka att musikerna Erika Lindgren Liljenstolpe, fiol, och Cecilia Österholm, nyckelharpa, tar sina folkmusikaliska tongångar in under valven när det skymmer på midsommardagens kväll. Musik i midsommarnatten innehåller både sommarskir tonkonst och utvald lyrik som i år reciteras av Kerstin Dillmar, präst.

Välkommen till Uppsala domkyrka 22 juni kl 21.00. Fri entré gäller.

Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm

De båda musikerna har sedan de bildade duon Erika & Cecilia 2002 turnerat såväl i Sverige som internationellt och har medverkat på flera av Europas största folk- och världsmusikfestivaler. De har också samarbetat med Benny Andersson, bland annat i gruppen Systerpolskan. Musiken bygger på två akustiska instrument och Erikas och Cecilias röster som kompletterar och berikar varandra, både i traditionella låtar och i egna kompositioner.