Foto: Peter Löfqvist

Kyrkan är öppen så långt det är möjlig

Från och med söndag 29 mars har regeringen beslutat att det är olagligt att samlas fler än 50 personer. I nuläget fortsätter vi att hålla gudstjänst, begravningar, vigslar och dop men med olika anpassningar.

Vi arbetar just nu med lösningar inför påsken så att så många som möjligt ska kunna ta del av högtidens gudstjänster.

Kyrkans miljöer är heliga platser och en trygg punkt för många, särskilt i tider av kris. Så långt det är möjligt fortsätter därför Svenska kyrkans församlingar att hålla öppet, fira gudstjänst och bedriva annan verksamhet. Samtidigt följer vi noga Folkhälsomyndighetens anvisningar.

-------

Vi är också en kyrka på digitala platser.
Svenska kyrkans digitala gudstjänster och evenemang

Du kan även följa en gudstjänst via antingen tv eller radio:

TV-gudstjänster

Radio-gudstjänster