Det händer i kyrkan i sommar

Nyhet Publicerad Ändrad

Gå en pilgrimsvandring, utforska våra kyrkor, besök ett våffelcafé, njut av sommarmusik eller följ med på spännande guidningar. I Svenska kyrkan Tjörn kan du ta del av det historiska kulturarvet och delta i olika aktiviteter för hela familjen. Här kan du också bara ta en paus en stund. Välkommen till kyrkan!

Sommarkyrka är ett samlingsnamn för olika aktiviteter som Svenska kyrkan erbjuder under sommaren. Svenska kyrkan Tjörn bjuder på upplevelser och aktiviteter för hela familjen. I sommar kan du till exempel sjunga i sommarkören eller gå en kurs i låtspel med tre proffsmusiker. Du kan lyssna på kloka föredragshållare, besöka en utställning eller lära dig mer om Tjörns historia. Här kan du fira gudstjänst både i kyrkorna och ute i naturen. Välkommen till en plats där du kan hitta lugn och stillhet, glädje och gemenskap.

Utsikt över Klädesholmen med havet i bakgrunden.

Gudstjänst och kalender

Svenska kyrkan Tjörns kalender med musik- och kulturprogram, aktiviteter och gudstjänster. Välkommen!

Skärhamns kyrka

Sommarkyrka

Välkommen på guidningar, utställningar och caféer i sommar.

Ett femtontal personer vandrar på en grusväg omgiven av grönska

Följ med på en pilgrimsvandring

Att gå en pilgrimsvandring är att få vandra tillsammans med andra, men den är också en vandring inåt där du får möjlighet att tänka och fundera ostört.

Sjung i sommarkören!

Tycker du om att sjunga? Då är du välkommen att sjunga i kör i våra gudstjänster i sommar!

Sommarlovskul!

Kom och lek, sjung och pyssla. Eller träffa oss på stranden. Välkommen till Svenska kyrkans sommaraktiviteter för barn!

Låtspelskurs i folkmusik med Trio Marine Wiskari Simonsson

Välkommen på spelkurs och konsert i Valla kyrka. Trio Marine Wiskari Simonsson leder oss i låtar från Västsverige.

Klövedals kyrka

Välkommen till våra kyrkor!

Kyrkorna är öppna för enskilt besök tisdag till fredag klockan 10.00 till 16.00.

Altaret i Klädesholmens kyrkan

Kyrkor och lokaler

Välkommen in i Tjörns kyrkor och församlingshem. Här finns plats för gudstjänst, samtal och gemenskap för alla åldrar.