En blond liten flicka i snickarbyxor och stickad tröja sitter i en kyrkbänk. Andra besökare syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Johan Palm /Ikon

Advent och jul

Välkommen till Svenska kyrkan Tidaholm i advent och jul!

Välkommen att fira jul i Svenska kyrkan Tidaholm!

Under advent och jul finns det allt ifrån mysiga musikgudstjänster i kyrkan till julmarknader och julaftonsfirande. Välkommen när du vill och som du vill! Observera dock att du kan behöva anmäla ditt deltagande för en del aktiviteter.

Håll utkik i kalendern efter gudstjänster och musik i advent- och jultid.

Till Betlehem

En stjärna har tänts över Fröjereds kyrka. Upplev julens budskap genom smak, doft, musik, drama. "Till Betlehem" är en upplevelsevandring för alla åldrar.

Bild på två män som håller i en stor julkula och rubriktexten "Acthjälpen - en skojig uppesittarkväll"."

Acthjälpen - en skojig uppesittarkväll!

Onsdag 13 december kl.19-21 på Svenska kyrkan Tidaholms Youtubekanal. Häng med!

Någons knäppta händer vilar på ett bord.

Bönevecka för kristen enhet

Böneveckan för kristen enhet inträffar är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 120 länder och inträffar samma datum varje år.

Köp vita ljus med röda band - för att ingen flicka ska giftas bort!

Läs mer om de vita ljusen!

Julklappstips

Svenska kyrkan Tidaholm delar tips på schyssta julklappar som spelar roll och gör gott för många.

Jag vill ha julklappstips!

Håll utkik i kalendern efter gudstjänster och musik i advent- och jultid!

Mittgången i en fullsatt kyrka. Längst fram står en kyrkokör i julkläder mellan två julgranar och sjunger.

Välkommen i jul

I en orolig tid får vi fira julens mirakel tillsammans. Kyrkan är öppen och du är välkommen, precis som du är.

Hitta gudstjänster och aktiviteter som passar dig

Vad händer i kyrkan i jul?

I vår kalender hittar du händelser och verksamheter, nära dig eller på en specifik plats.

Åtta körsångare står och sjunger på coronasäkert avstånd från varandra i Umeå stads kyrka.

Inspelade konserter i juletid

Välkommen att ta del av konserter med advents- och julpsalmer, sånger och körstycken – från soffan där hemma.

Få inspiration till dina egna jultankar

En man sitter på en stubbe och blickar ut över en snötäckt sjö.

Tankar inför helgen – under advent och jul

Läs en prästs funderingar inför helgen. Nytt blogginlägg publiceras varje torsdag.

Någon har tänt ljus och läser bibeln.

Julevangeliet

Läs eller lyssna på julevangeliet – den text ur Bibeln (Lukasevangeliet 2:1-20) som handlar om Jesus födelse.

Se en animerad film om julens händelser

Be en bön eller tänd ett digitalt juleljus på bönewebben