Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Trotjänare får årets Ceciliapris

Stockholms stifts kyrkomusikaliska pris tilldelas Per-Ove Larsson, med trettio år i Adolf Fredriks församling, som får årets Sankta Ceciliapris. I motiveringen framhålls särskilt: Per-Ove lever musik!

Priset delades ut av biskop Eva Brunne i Engelbrektskyrkan i Stockholm lördagen den 2 februari  i samband med årets Jubilatekonsert.

Juryns fulla motivering
Per-Ove Larsson inspirerar församling, konsertpublik och Stockholmskollegor med sitt briljanta orgelspel och sin musikaliska mångsidighet. Med lyhördhet och skicklighet skapar han trygghet i alla samarbeten, från gudstjänster mitt i veckan till festgudstjänster och konserter. Alltid noggrann och förberedd öppnar han rum för musikaliska möten i glädje och sorg. Per-Ove lever musik.

- Först blev jag helt överraskad och omtumlad och tänkte att jag har ju bara gjort mitt jobb, men det känns såklart hedrande och jag är förstås både stolt och glad, säger Per-Ove Larsson.

Han är född i Norrala i Hälsingland och har varit Adolf Fredriks församling trogen i trettio år, efter några år i Skarpnäcks och Solna församlingar. Under många år ledde han dessutom både Kyrkokören och Motettkören i Adolf Fredrik.

-Nuförtiden ägnar jag mig enbart åt orgelspel, men tillsammans med mina kära kollegor som är kördirigenter, säger han.

Om S:ta Ceciliapriset

Priset instiftades 1992 och delas ut till någon som på ett förtjänstfullt sätt verkar för kyrkomusiken i Stockholms stift. Prissumman är på 20.000 kronor.