Foto: Lars Lindgren

Röster från biskopens visitation i Sundbybergs församling

Nyhet Publicerad Ändrad

”Hej allihop! Jag har sett mycket gott och vackert här i Sundbybergs församling”. Biskop Andreas sammanfattade sina intryck av biskopsvisitationen i Sundbybergs som avslutades på fastlagssöndagen. Sundbybergs församling står inför många utmaningar i takt med att staden växer och många flyttar in. Här är några av medarbetarnas reflektioner:

Eliza Dixon, vaktmästare, husmor. Foto: Pär Sandberg

Eliza Dixon, vaktmästare och husmor:

− Det var första gången jag träffade biskopen och var med om en biskopsvisitation. Det har känts lite speciellt och högtidligt att ha fått vara med om hela programmet. Särskilt som biskop Andreas är väldigt intresserad av vad vi gör på jobbet. Maten tog slut och det var många som bad om recepten. Det tar jag som en komplimang!

Det har varit några hektiska veckor men kul. Tacksam över att få vara del av Sundbybergs församling och med de kollegor som samarbetar goda kollegor i vaktmästeriet

Till kollegor i kommande visitationsförsamlingar är rådet att fortsätt laga maten med kärlek. Då smakar det också bäst!

Birgitta Nicklasson, församlingspedagog. Foto: Pär Sandberg

Birgitta Nicklasson, församlingspedagog:

− Visitationen har varit en fantastisk möjlighet att få visa upp vårt arbete i församlingen. Vi är alla stolta över det åstadkommit men vi ser också utmaningarna, säger Birgitta. Det är också bra att all personal har fått komma till tals med sina synpunkter. Det blir så tydligt att vi alla har samma mål men jobbar med lite olika saker för att uppnå mål. Då får man höra varandras synpunkter och inser att vi vill dra mot samma mål.

− Mötesplats skola-kyrka är ett arbete som församlingen jobbat länge och strategiskt med. Vi bjuder in till många olika aktiviteter som krubbvisningar, påskvandringar, riter och traditioner och det historiska spelet ”Mitt Sundbyberg” där eleverna får möta personer som har varit viktiga både för staden och Sundbyberg kyrka. De olika aktiviteterna är uppskattade av skolorna och många kommer när vi bjuder in. 

Micke Åsman, kyrkoherde. Foto: Pär Sandberg

Micke Åsman, kyrkoherde:

− Vi har fått föra en mängd fina och seriösa samtal. Det är min första visitation överhuvudtaget efter att ha varit präst i nästan 30 år. Jag tror att det är bra att få hjälp att se sig själv lite utifrån för att få överblick över det vi sysslar med i församlingen. Jag medger att jag var lite spänd och nervös inför visitationen men att den gick bättre än jag förväntade mig. Fantastiskt att få stöd från stiftskansliet med dess kompetenta medarbetare. Jag råder alla kyrkoherdar som står inför en visitation att omfamna den och inte oroa dig så mycket för feedbacken

Magnus Ahlqvist, diakon. Foto: Pär Sandberg

Magnus Ahlqvist, diakon:

− Jag tycker att visitationsgudstjänsten var en fantastisk avslutning på ett gediget arbete med hela kollegiet som fick träffa biskopen. Massor med bra tankar som kommit fram som vi har kunnat ta vidare i arbetslaget. Speciellt bra tycker jag att det var att få träffa alla samhällsaktörer i Sundbyberg vid ett enda tillfälle. Oftast ses vi på tu man hand, men nu post corona finns det ett sug att träffas allihop. Jag är särskilt glad att ha fått presentera församlingens arbete kring ”Goda grannar”. Vi har språkcaféer, läxhjälp och stöd med att skriva CV och flera andra aktiviteter som vi vill dra igång till sommaren.

− Mitt råd till dig som står inför en visitation: Ta vara på möjligheten att få feedback från kunniga medarbetare.

Pär Sandberg