Foto: Ulrica Robsarve

Linnéa har alltid velat arbeta med barn och ungdomar

Nu har hon examinerats till församlingspedagog och ska snart börja arbeta i Vällingby församling.

Hur och när bestämde du dig för att bli församlingspedagog?

Jag bestämde mig när jag gick på gymnasiet. Jag har alltid velat jobba med barn och ungdomar och hade vid den tiden varit konfirmandledare och med i olika ungdomsgrupper i kyrkan. Så när jag skulle söka mig vidare efter gymnasiet hörde jag av mig till stiftet för att veta hur jag skulle bete mig och på den vägen är det. 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Jag ska börja jobba i Vällingby med störst fokus på konfirmand- och ungdomsarbete och ser fram emot att få använda mina fem års studier i praktiken. Få prova mig fram med de olika teorier jag lärt mig. 

Har din bild av yrket förändrats under utbildningens gång?

Egentligen inte, jag hade ganska bra koll på yrket redan innan jag började studera, eftersom jag haft god kontakt med församlingspedagoger. Men jag har fått annan kunskap om hur man använder församlingspedagoger i de olika stiften. 

Vad ser du som den största utmaningen?

- Jag är nog lite nervös över att gå in i en församling med en ny roll. Det spelar ingen roll hur mycket man studerar, det blir en annan sak i praktiken.

Vad är den vanligaste kommentaren du fått om ditt yrkesval?

Vad är en församlingspedagog? Vad gör du då? Vadå jobbar man i kyrkan? Men då jobbar du väl bara två veckor om året på konfirmandläger? 

Hur ska du fira? 

Jag firar genom att äta middag med min familj.