Sankta Ceciliapriset 2015

Kyrkomusikern Anders Emilsson i Järfälla församling får Sankta Ceciliapriset 2015. Priset delades ut på lördagen av stiftsdirektor Fredrik Lidé vid Jubilatekonserten i Oscarskyrkan på Östermalm.

Juryns motivering

En mångsidig kyrkomusiker som förenar stad och land, äldre och yngre, amatörer och proffs, komponerande och musicerande, klarinett och orgel. En multimusiker som sprider glädje och delaktighet.

Kyrkomusikern Anders Emilsson vinnare Sankta Ceciliapriset 2015

Anders Emilsson föddes 1963 och är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Förutom kyrkomusiker är han även tonsättare, dirigent och klarinettist i Stockholms läns blåsarsymfoniker. Anders har tidigare tjänstgjort i Danderyds församling och i Immanuelskyrkan och beskrivs som en inspirerande och gränsöverskridande musikalisk ledare med höga kvalitetskrav.

Om Sankta Ceciliapriset

Priset instiftades 1992 och delas ut till någon som på ett förtjänstfullt sätt verkar för kyrkomusiken i Stockholms stifts. Nominerar gör arbetskamrater och församlingsbor.