Författaren och illustratören

Biskop Andreas Holmberg presenterar sju nycklar för en bättre framtid för vår jord i sin bok "Gud såg att det var gott". Lena Sjöberg har gjort illustrationerna. Hon arbetar både som illustratör och författare.

Foto: Magnus Aronson/Ikon

Författaren

Andreas Holmberg är biskop i Stockholms stift sedan 2019 och teologie doktor med avhandlingen "Kyrka i nytt landskap", om församlingar i mångkulturella och mångreligiösa miljöer. Han är präst sedan 1993 och har tjänstgjort i bland annat Botkyrka församling och har varit lärare i teologi i Tanzania.

Som biskop vill han främja kontakter med företrädare för samhällsaktörer samt inspirera till samtal i församlingar om idealitet, lärande och undervisning.

Foto: Bruno Wegelius

Illustratören

Lena Sjöberg är författare, serieskapare och illustratör och har publicerats i 14 länder. Hon kommer från Sandviken och debuterade 2005 med barnbilderboken Hurman hittar en skatt. Hon har nominerats till Augustpriset två gånger, och har vunnit ett antal kulturpriser. Nedan finns tre av illustrationerna hon har gjort till Gud såg att det var gott.