Starrkärrs kyrka med fårhage i förgrunden

Starrkärr

Kyrka, kapell och församlingshem. I Starrkärr finns också en av församlingens två kyrkogårdar samt kyrkogårdsexpedition.

Reparation av taket på Starrkärrs kyrka

30 augusti till 12 november 2021 kommer taket på Starrkärrs kyrka att repareras. Detta på grund av ett läckage i tornet. Vatten tränger in och skadar trä och balkar inne i kyrktornet. Allt kommer att pågå som vanligt inne i kyrkan, men det kommer att finnas en ställning på utsidan av tornet.

maxantal i kyrkorna fr.o.m. 3/9 2021

Detta gäller för gudstjänster, begravningar, vigslar och dop

Det är tillåtet att samla upp till 75 personer inomhus, med tilldelad plats och när lokalen är tillräckligt stor för att tillåta det med hänsyn till riktlinjer som råder kring avstånd.

Detta antal personer gäller för kyrkorna här
i Starrkärr-Kilanda församling:

• Starrkärrs kyrka: 75 personer
  • Älvängens kyrka: 40 personer
  • Kilanda kyrka: 30 personer
  • Nols kyrka: 20 personer
  • Begravningskapellet i Starrkärr: 15 personer

Sällskap upp till åtta personer kan sitta ihop, med rekommenderat avstånd (1 m framför, bakom och sidled) till nästa grupp/person. Kyrkan vädras före och efter gudstjänst och alla håller avstånd och en god handhygien.

OBS! I dagsläget hyrs inte några lokaler ut.

Läs mer på sidan Med anledning av coronaviruset.

Se kalendern för aktuella verksamheter och gudstjänster.

Starrkärrs kyrka

Nuvarande kyrka är byggd i nyklassicistisk stil. Senaste renoveringen/ombyggnaden skedde år 2000, då kyrkan målades om invändigt, golvet slipades och oljades, koret utökades och en invändig trappa byggdes från läktaren. Dessutom byggdes ett barnrum, vaktmästarutrymmen och en toalett under läktare.

Starrkärrs kyrka

Kyrkorummet rymmer 150 personer.

Starrkärrs kapell

Begravningskapell som lämpar sig för mindre sällskap. Kapellet används även som lokal vid borgerliga begravningar.

Starrkärrs kapell

Lokalen rymmer 45 personer.

Starrkärrs församlingshem

Den före detta prästgården är idag ett hus med många aktiviteter. Barnverksamhet, caféverksamhet och minnesstunder är bara några av de verksamheter som samsas i huset. Här har också tre av församlingens medarbetare sin arbetsplatser.

Samlingssalen rymmer 50 personer.

Starrkärrs församlingshem

Uthyrning

Nedervåningen, med kök samlingsal och lekrum går bra att hyra i mån av plats i schemat. Klicka här för mer information om uthyrning.

Ingela Fransson