Kilanda kyrka och församlingshem

Kilanda

Kyrka och församlingshem samt kyrkogård.

maxantal i kyrkorna fr.o.m. 3/9 2021

Detta gäller för gudstjänster, begravningar, vigslar och dop

Det är tillåtet att samla upp till 75 personer inomhus, med tilldelad plats och när lokalen är tillräckligt stor för att tillåta det med hänsyn till riktlinjer som råder kring avstånd.

Detta antal personer gäller för kyrkorna här
i Starrkärr-Kilanda församling:

• Starrkärrs kyrka: 75 personer
  • Älvängens kyrka: 40 personer
  • Kilanda kyrka: 30 personer
  • Nols kyrka: 20 personer
  • Begravningskapellet i Starrkärr: 15 personer

Sällskap upp till åtta personer kan sitta ihop, med rekommenderat avstånd (1 m framför, bakom och sidled) till nästa grupp/person. Kyrkan vädras före och efter gudstjänst och alla håller avstånd och en god handhygien.

OBS! I dagsläget hyrs inte några lokaler ut.

Läs mer på sidan Med anledning av coronaviruset.

Se kalendern för aktuella verksamheter och gudstjänster.

Kilanda kyrka och församlingshem

Mycket naturskönt ligger Kilanda kyrka med kyrkogård och församlingshem. Kyrkan som härstammar från 1200-talet är renoverad och ombyggd vid en rad tillfällen. Under mitten av 1900-talet återställdes kyrkan till 1700-talskaraktär.

Under 2010-talet renoverades kyrkan utvändigt samt gjordes tillgänglig för rullstol. Under 2016 har kyrkan genomgått renoverings- och konserveringsarbete invändigt.

Kyrkan rymmer max 60 personer.

Bredvid kyrkan ligger församlingshemmet. Församlingshemmet rymmer 30 sittande gäster och går bra att hyra i mån av plats i schemat. Klicka här för mer information om uthyrning.

Se nedan för karta och vägbeskrivning.