Foto: Albin Hillert/IKON

Någon att prata med

Behöver du någon att tala med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal om tro och liv. Under nattens timmar finns jourhavande präst tillgänglig.

  • Jourhavande präst: Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.Telefonjouren är öppen kl. 21.00-06.00 varje natt, chatten kl. 20.00-24.00. Den som hör av sig får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt. Både prästen och den som ringer är anonyma för varandra.
    Kontakta Jourhavande präst
  • Kyrkans SOS: Kyrkans SOS är en kris- och samtalsjour inom Svenska kyrkan. Du kan ringa till SOS-telefonen på 0771-800 650 eller skriva till den digitala SOS-brevlådan. SOS-telefonen har öppet vardagar kl. 13-21 och lör-sön-helgdagar kl. 16-21. SOS-brevlådan är tillgänglig dygnet runt, med svar inom 72 timmar. De som svarar i samtalsjouren är volontärer, utvalda och utbildade för uppgiften. Alla har tystnadsplikt och du kan vara anonym. Läs mer
  • Kyrkans Familjerådgivning i Göteborg: Familjerådgivning är till för par och familjer med samlevnadsproblem. Ring och beställ tid på telefonnummer 031-15 53 50, telefontid mån-tors kl. 9-10.
    Läs mer 
  • Stadsmissionens Unga forum Unga forum vänder sig till dig mellan 16 och 25 år. Vi arbetar hälsofrämjande med målsättning att du ska få behålla och öka din fysiska och psykiska hälsa, våga drömma och arbeta för att nå några av dina mål. Vår utgångspunkt är att du som är ung själv är expert på din situation.
    Läs mer