Kyrk-Sam

En digital kyrkogårdsvandring - följ med Kyrk-Sam på skattjakt!

Vad är en kronojägare eller en banvaktare? Vad är en askgravlund och hur skiljer den sig från en minneslund?

En kyrkogård är så mycket mer än en kyrkogård… Det är en mötesplats, en samlingsplats, en plats för glädje, en plats för sorg, ett kulturminne och en plats där minnet av vår historia finns genom människor och material.

Från och med Alla helgons dag, 2 nov 2019 kl 13-16, kan alla - barn som vuxna - på ett lekfullt sätt få veta mer om Söndrums kyrkogård med hjälp av Kyrk-Sam.

Kyrk-Sam är en go´ liten figur som, genom en qr-kod som du scannar, tar dig runt på kyrkogården och berättar dess spännande historia. När du med hjälp av din telefon tagit dig till en plats kommer Kyrk-Sam att berätta något för dig om just denna plats och leder dig sedan vidare till nästa plats. Det blir en digital skattjakt som alla kan delta i, liten som stor, gammal som ung. Kyrk-Sam berättar om svunna yrken som människor som finns på kyrkogården i Söndrum haft. Han berättar om kända personer eller saker och hur de fick en plats i historien. Kyrk-Sam berättar också om nymodigheter som kan förvirra; minneslund, askgravplats, askgravlund.

Tycker du det låter spännande? Ta med dig din telefon, din kompis, ditt barnbarn, din morfar till kyrkogården i Söndrum. Leta dig fram till alla platser och finn, vid slutet av jakten, en hemlig skatt att ta med hem!

Premiär 2 november. Välkommen!

 

Kyrk-Sam är ritad av Maria Ålund och den digitala kyrkogårdsvandringen är utformad av Tova Rane.