Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco Besöksadress: 40 Avenue de Verdun, FR-06800 Cagnes-sur-Mer Telefon: +33(4)93204064 E-post till Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Bröllop

När ni vill fira och säga ja till kärleken mellan varandra

Varje år har vi glädjen att hälsa många brudpar välkomna till oss på Villa Ingeborg.

De kommer till oss för en sk "Kyrklig välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap". Det innebär i praktiken att brudparet gifter sig borgerligt i Sverige.

Därefter har man här i Frankrike en akt som till största delen följer ordningen för ett svenskt bröllop, med bön, välsignelse, musik, tal, löften, ringväxling. Det som inte finns med är det som hör till äktenskapets juridiska del.

Vi vill i första hand vara i Sankta Birgitta kapell vid Villa Ingeborg och här finns plats för att ha en akt med 30-40 gäster, vi kan vara både utomhus och inne. Det finns utrymme för gratulationer och skål, men middagar rekommenderar vi att ha på något annat ställe. Det finns flera bra restauranger och hotell i närheten, i samma pittoreska medeltida miljö som Villa Ingeborg.
Om det är ett större sällskap kan det gå att låna en kyrka här i Haut de Cagnes eller i Nice.
Det är också fullt möjligt att vara på andra ställen längs hela kusten. Ta kontakt med oss så kan vi gemensamt se om det är möjligt.

Precis som hemma är det är viktigt att planera i god tid. Ring eller maila för preliminär bokning. Församlingen på Rivieran tar ut en avgift om 500€ och i övriga församlingen 600€+5€/mil i reseersättning och eventuell kostnad övernattning.
Redan bokade välsignelser enligt tidigare överenskommelse.
Dessutom, om inte minst en i paret är medlem i Svenska Kyrkan kostar det ytterligare 50 €. välsignelse. Genom avgiften stöder ni som brudpar den omfattande verksamhet som bedrivs i södra Frankrike & Monaco. Ni kan läsa mer om bröllop utomlands på Svenska kyrkan i utlandets webbsida.