Vigsel

Att gifta sig är en av livets viktigaste och gladaste händelser!

Vad betyder det att gifta sig i kyrkan?

Att två människor väljer att dela varandras liv är stort. Ni har funnit varandra och mer och mer insett att ni två är ämnade för varandra. I vigselgudstjänsten får ni bekräfta er kärlek till varandra. Mitt i glädjen och framtidstron finns det kanske också en oro: är det verkligen möjligt att vi ska klara det här? I vigselgudstjänsten ber vi tillsammans för er. Era vänner och släktingar deltar i bönen om att ni ska få en allt innerligare gemenskap. Vigselgudstjänsten får bli mer än ett minne för er - en kraftkälla för kommande dagar.

Boka vigsel

Vill du boka tid för vigsel? Ring församlingsexpeditionen tel. 0121-358 00, eller mejla till ssa.forsamling@svenskakyrkan.se
Det är viktigt att ta kontakt i god tid, särskilt om ni vill ha en speciell dag, plats, speciell kyrka eller tid.

Vigselsamtal

En tid innan vigseln kommer prästen att ta kontakt med er för att få träffa er och prata igenom hur vigselgudstjänsten går till och oftast också öva igenom hur det ska vara. Oftast träffas man i den kyrka där vigselgudstjänsten ska äga rum. Berätta för prästen vad ni har för speciella önskemål. Tillsammans med prästen bestämmer ni vilka psalmer som ska sjungas, vilka bibeltexter som ska läsas med mera.

Var äger vigslarna rum?

I Söderköping S:t Anna församling äger de flesta vigslarna rum i någon av våra åtta kyrkor, S:t Laurentii kyrka, Drothems kyrka, Skönberga kyrka, Mogata kyrka, Skällviks kyrka, S:t Anna gamla kyrka, S:t Anna nya kyrka eller Börrums kyrka.

Observera att minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan för att en vigsel i Svenska kyrkan ska kunna ske.
Vill du bli medlem, läs här.

Hindersprövning

Kom ihåg att ansöka om hindersprövning hos Skatteverket.
Här kan du läsa mer om vigsel i Svenska kyrkan.

Här kan du läsa om vigselgudstjänsten.

Här kan du få inspiration vid val av psalmer, musik och texter (obs. längst ner på sidan, efter vigselordningen, hittar du olika tips).

Lyssna på musiken! På webbplatsen Kyrkomusik kan du lyssna på orgelmusik och sånger och beställa noter.

Våra församlingshem

Här kan du läsa mer om våra församlingshem