Diakoni

Söderköping S:t Anna församlings Diakonicentrum välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Här finns det stöd och hjälp för dig oavsett var i livet du befinner dig.

Församlingens diakonala verksamhet finns till för dig i livets alla skeenden. Den diakonala verksamheten har sin grund i att Jesus gett oss alla uppdraget att sprida hopp och kärlek bland våra medmänniskor. Församlingen bedriver diakoni på flera olika plan och stöjder människor i olika situationer.

Diakonicentrum

Välkommen till vår diakoni

Diakonicentrum som ligger i Klockaregården är öppet för besök och samtal samma tider som Sommarcaféet håller öppet.

30 maj -2 september
Vardagar kl. 12.00-16.00

Vill du boka enskilt samtal är du välkommen att ringa
Diakonicentrum 0121-358 09 eller Församlingsexpeditionen 0121-358 00.

Klockaregården
S:t Laurentii kyrkpark
614 30 Söderköping

Café Klockaregården

Sommarcafé öppet vardagar 30 maj - 2 september

En person serverar soppa och bröd till äldre.

Lunchträffar

Sommaruppehåll

Sopplunch

Sommaruppehåll fram till vecka 36.

Någon har tänt ljus och läser bibeln.

Bibelsamtal

Sommaruppehåll

Pilgrim

S:t Laurentii kyrka i Söderköping är en naturlig plats att börja vandringen på Birgittaleden, som leder till Vadstena Klosterkyrka.

Diakoner samtalar med kvinna.

Diakoni – kyrkans omsorg

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för arbetet är Guds kärlek, som den möter oss i Jesus Kristus.

Samtal

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och man kanske är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad man tänker och känner.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Behöver du hjälp att handla mat eller apoteksvaror?

Saknar du någon som kan hjälpa dig att få hem den mat eller de apoteksvaror du behöver? Vi finns här för dig!

Matkasse

I vårt samhälle finns människor som ibland har svårt att få mat på bordet. Söderköping S:t Anna församling har fått möjlighet att göra något åt detta. I samarbete med Willys skänker vi matkassar.

Kalas

Födelsedagsfest för medlemmar som fyller 80 och 90 år

Sorgegrupp

Samtal om sorg