Foto: Anna Sundström

ADAMAH - en fotoutställning

Den 3-26 maj kan du besöka kapellet på Stiftsgården i Skellefteå och se fotoutställningen ADAMAH - Nio bilder av hbtqi+ personer vilka gestaltar heliga texters vokabulär med sina kroppar. Med ord från bibeln och psalmboken skriven på bar hud är kroppen och bokstäverna i fokus.

Information in English, click here

Fotoutställningen är sammanställd av Petra Guteskär projektansvarig präst, Sofi Ogestad teologstudent och Pia Tofténius domkyrkopedagog, fotograferat av Anna Sundström för Visby domkyrkoförsamling i samarbete med Universitetskyrkan Uppsala Campus Gotland.

”Vi använder bibelns rika metaforik och teologiska tolkningar för att betona  aspekter av allas lika värde. Vi har i Sverige lyckats utökat betona medmänsklighetens gränser och inkluderat fler till att bemötas med värdighet och representation i det offentliga rummet.”

/Projektgruppen

Fotoutställningen uppfördes första gången i Visby Sankta Maria domkyrka i  samband med Gotlands mångfaldssatsning Existens22. Nu går utställningen på turné och besöker Skellefteå!

STIFTSGÅRDENS KAPELL 

VERNISSAGE ONSDAG 3 MAJ kl 10.00 - 18.00
ISBODEN CAFÉ ÄR ÖPPET UNDER VERNISSAGEN

Utställningen är kostnadsfri och öppen att besöka måndag-fredag 10-18 fram till 26 maj. Representanter från Svenska kyrkan finns på plats onsdagar-fredagar 11.00 – 13.00 och hela dagen under vernissagen. Om ni är ett större sällskap och vill besöka utställningen, kontakta info@stiftsgarden.se för att boka en tid.
Fika och sopplunch finns att köpa på Isboden café onsdag-fredag kl. 11-13 och under hela vernissagen.

Utställningen visas i Skellefteå i samarbete mellan Stiftsgården och Svenska kyrkan Skellefteå 

Hitta till Stiftsgården, Brännavägen 25 i Skellefteå! här